Ако сте родени през 70-80-те години и се считате за

...
Ако сте родени през 70-80-те години и се считате за
Коментари Харесай

Печалната истина за тридесетгодишните, които никога няма да бъдат щастливи

 i Ако сте родени през 70-80-те години и се считате за зрели хора, текстът е за вас. Всеки ден ходите на работа, само че към момента не печелите положителни пари? Рутината не ви носи благополучие, а вие сте сигурни, че сте родени за по-добър живот? Тогава би трябвало да чуете горчивата истина за себе си и нищо друго с изключение на истината …

1. Капанът на големите искания или за какво в никакъв случай няма да бъдем щастливи?

Поколението на нашите баби рядко е мечтало за принцове, задгранични курорти или даже за чаша уиски. Всичко това е изглеждало неосъществим разкош. Бабите са се радвали на мирното небе, на опцията да завоюват парче самун, постоянна работа. Радвали са се, по принцип, на съвсем всеки мъж – от този момент е и този израз: единствено да не пие и да не бие. А по-голямата част от оставащото им след тежката работа и раждането на децата време, те употребявали с цел да основават уют. От нищото.

Нашето потомство не помни тези времена на недостиг. 30-годишните през днешния ден даже не си спомнят за компликациите на тези, мътните 90-те години: тогава те са били деца. Затова многото искания на актуалните внучета за бабите наподобяват като „ уталожване. “ Внучките не желаят да работят в завода или на строителната площадка. Те не желаят да работят – дано другите, които са необразовани, да работят.

Мъжете мечтаят да са олигарси, да си седят на задника, с ръцете си не желаят да работят, с пренебрежение се отнасят към работата. Те биха предпочели да играят половин ден на компютъра като мениджъри, в сравнение с да си цапат ръцете.

Жените са още по-зле. Те са извънредно мързеливи. За идеална и сполучлива се смята безделницата, която паразитира до (или по-точно под) някой олигарх, като любовница.

Пазарът е кондензиран с хищни безделнички със силикон под дърво и камък. Разбира се, в случай че избраникът им е на по-ниско равнище от Брад Пит, те в никакъв случай няма да са щастливи. Наоколо постоянно ще има единствено едни смотаняци.

2. Пресищане

Другата причина за всичките ни беди е пресищането. Помните ли какъв брой са вкусни на поход картофи върху плам. Какво наслаждение носи пуснатата в кръг бутилка бира? Сега сравнете това с възприятието, което изпитваме в ресторант, в който има всичко. Баровете към този момент не знаят с какво да ни изненадат. Октоподи във всеки супермаркет. Там има и екзотични плодове, реки от алкохол …

Преядохте, господа и дами, пре-я-дох-те!  Ние прекалено много и вкусно плюскаме, всичко доста елементарно се получава. Ние не ценим облеклата от последната сбирка, забравяйки по какъв начин нашите баби са кърпили чорапи. Ние считаме, че е обикновено в колата да има климатик, а в случай че няма мърморим. Ние по принцип постоянно мърморим и плюскаме. За нас към този момент няма нищо изненадващо.

А където има уталожване, там се образува вакуум.

За да бъдем щастливи, би трябвало да се ограничаваме. Не инцидентно във всяка вяра има пости. Колкото човек е по-гладен, толкоз по-вкусна е храната. И противоположното.

3. Егоизъм

Кой знае за какво ни възпитаваха, че всички са ни длъжни. Ние не ходехме на учебно заведение по 5 километра пешком с цел да учим. Учителите ни снасяха знанията в човките. Ние не помагахме на родителите си на полето – за нас постоянно имаше топла закуска. Много от нас не желаят деца. И за какво да се тормозят за някой? Инфантилни мъже чакат грижовна майка. Жените са в очакване на умствено изостанал олигарх с цел да му скочат на врата и да не работят. Никой не желае да направи нещо, да дава, да подарява!

Ние подлагаме на критика държавните управления, президентите, крещим че в страната е бардак? Кои сме ние, госпожи и господа? Кои сме, в случай че се надигнем пред истината? И какво в действителност заслужаваме? А?

Уморените от живота хора или Да захвърлиш всичко

 

  Миналата година наша съседка, заемаща много висок и сносно заплатен пост, напусна работата си, продаде красивия си тристаен апартамент в центъра на  едно сполучливо младо семейство и отиде …

Цялата публикация

Смразяващи цитати на велики хора

 

1. Ако прекомерно дълго се вглеждаш в бездната, бездната стартира да се взира в теб. (Фридрих Ницше) 2. Повечето от нас – не са те. Нашите мисли – това е…

Цялата публикация

Тайната на 7-те генерации: Какво би трябвало да знаем за своите прародители?

 

Традициите да се познават и зачитат предците са добре известни на предходните генерации, само че в този момент към този момент са окончателно забравени. Практиката демонстрира, че 90% от хората едвам си спомнят имената на…

Цялата публикация

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР