Ако сте решили да си подарите часовник и ориентирът ви

...
Ако сте решили да си подарите часовник и ориентирът ви
Коментари Харесай

Сега не е моментът за нов Rolex – луксозните часовници подскочиха с цената на bitcoin

Ако сте решили да си подарите часовник и ориентирът ви е към надалеч по-скъпите марки, то най-вероятно ще се изненадате от цената им. Ако сега сте собственик на марки като Rolex, то най-вероятно може да го продадете и на много по-висока цена от нормалното.

Няма някаква особена мистичност към всичко това, тайната се крие във обстоятелството, че има неименуем скок на крипто валутите. А това автоматизирано се отрази на всички типове цени за използвани часовници. Финансовите специалисти не се изненадват от този факт, сходни земетресения в цените, изключително за използвани бижута, могат да бъдат проследени и през 2021 година А тази година bitcoin съумя да стигне до своята рекордна цена, а с това постоянно се покачват и някои от по-ценните продукти за инвестиция.

По мнението на множеството финансови институции, когато има растеж на bitcoin, автоматизирано се следи и скок на използваните часовници, само че несъмнено, приказваме за тези, които са надалеч по-скъпи. Сагата върви някъде до януари 2022 година със скок на часовниците, а през 2023 година има много сериозен и противен спад, до момента в който множеството нови часовници, най-често срещаните от първокласните марки се подвигат на цена от 20 хиляди $ за нов, използваните падат до 15-12 хиляди $.

Изведнъж в последните месеци от 2023 година се следи растеж и в този момент същите часовници могат да се радват на цени от близо 80 хиляди $, което е изненадващо даже и за феновете на този продукт, които не са чак такива почитатели.

Какво тъкмо значи това? Всеки път, когато се появят крипто скокове, множеството притежатели бързат да покажат своя първокласен детайл и търсят допустимо най-хубавите бижута за инвестиция. В това число ще открием и часовниците като добър вид. Следователно има задоволително фенове, издирващи юбилейни модели и по-наложени такива, изключително Rolex Daytona и Patek Philippe Nautilius. Изненада прави и още един модел – Audemars Piguet Royal Oak – неговата цена се усилва доста за използван часовник, за разлика от нов в магазина.

Най-голям скок имат множеството продукти на Patek, които се радват на неочакван скок и минават сумата от 150 хиляди $, до момента в който действителната им цена е малко над 50 хиляди $. Най-вероятно бихте се зачудили и каква тъкмо е повода да има подобен скок на използваните, откакто човек може да отиде в магазина и да си закупи чисто нов?

Тайната още веднъж се крие във обстоятелството, че доста малко магазини одобряват bitcoin като метод за разплащане, само че пък има търговци в мрежата, които на драго сърце ще одобряват тъкмо такива. Скокът от близо 80% бързо демонстрира, че хората, които са чакали за сходни продукти, освен това много търпеливо през последната година, в този момент развързват кесиите и са подготвени да харчат самоуверено и безконтролно.

Обяснението може да ви се коства необичайно, само че истината е, че мъжете в този бизнес, постоянно търсят часовници, аргументите са ясни, това остана единственият продукт, който не беше по никакъв метод осъден от стилната промишленост.

Другата причина за внимание е, че обществените мрежи се трансфораха в място за полемика на тъкмо такива продукти и непрекъснатото им откриване пред аудиторията разрешава на всички да открият някои доста вълнуващи разновидности за инвестиция. Очаквано е, че след този скок ще има и доста по-сериозни вложения за ваканции. Инвестирането в скъпи и първокласни артикули в никакъв случай не е било неточност, изключително в случай че един човек знае какво тъкмо си купува. Луксозните часовници постоянно могат да покачват цената във времето си, изключително откакто един производител постоянно има лимитирана серия на допустимо най-скъпото. Разбира се, изискват се знания и внимание в избора, не всичко, което свети е злато.

Някои от най-хубавите рекомендации е, че начинаещите в тази игра ще би трябвало да се поинтересуват от историята и да извърнат внимание на модела и какъв брой тъкмо остарял е в действителност. Тепърва ще стане ясно и кои модели ще бъдат спрени от произвеждане, с цел да бъдат сменени с нови. Истината в този свят е, че съвсем всичко може да се трансформира в легенда, само че изисква време и самообладание, затова това е една доста дълготрайна игра.

Изчисленията демонстрират, че със скокът в крипто валутите, американският пазар се радва на по-сериозен растеж на продажба на първокласни артикули през 2021 година Спадът през 2022 и 2022 година не е изненада, само че в случай че се има вяра на промишлеността, в този момент идва времето, в което аудиторията ще е подготвена за своята последваща инвестиция и ще направи много съществени суми.

Свежите средства са добре пристигнали, освен това във всяка една промишленост, в случай че към момента притежавате някой остарял Rolex или друга забавна марка на пазара, може би в този момент е моментът да ревизирате и какъв брой тъкмо ще се прави оценка. Поне знаем и по какво се разпознава притежателят на много bitcoin-и в портфейла си – това ще е Rolex на китката, а може и някоя друга по-интересна марка.  

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР