Ако сте мъж и ви се струва, че полагате по-качествени

...
Ако сте мъж и ви се струва, че полагате по-качествени
Коментари Харесай

Кои заболявания най-често поразяват мъжете?


Ако сте мъж и ви се коства, че полагате по-качествени грижи за автомобила или компютъра, в сравнение с за себе си, не сте сами. Според статистиката превантивните грижи, които мъжете по света поставят за здравето си, бележат обезпокоителен спад в последните години. Като причина за това експертите показват нездравословния метод на живот, само че акцентират ролята на още един отрицателен фактор – слабата информираност на мъжете във връзка с застрашаващите ги здравословни проблеми.

Може да се посочат няколко вида болести , които заради чисто полови особености заплашват главно мъжете. По отношение на тези болести формалните статистики сочат, че по-голяма част от засегнатите са тъкмо представителите на мощния пол.

Сърдечни проблеми
Според Американската кардиологична асоциация най-малко един на всеки трима мъже демонстрира признаци на сърдечни проблеми. Те идват в разнообразни форми. С най-голяма периодичност се демонстрират инфарктите – те поразяват към 3 милиона мъже всяка година.

След тях се подрежда хипертонията, която е главен рисков фактор за поява на сърдечни проблеми. Почти всеки пети мъж под 45-годишна възраст има хронично високо кръвно налягане. Наскоро здравните служби по свете оповестиха, че стандартът за слагане на диагноза хипертония се трансформира към по-ниски стойности на кръвното налягане, с което броят на засегнатите мъже ще нарасне още.

Най-притеснителен във връзка с сърдечните проблеми е фактът, че рискът от тях е изцяло предвидим на база на някои показателни рискови фактори като наследствена предразположеност, висок холестерол , тютюнопушене и други Всички тези фактори се срещат по-често измежду мъжете, което изяснява и по-високата периодичност на сърдечните проблеми при тях. Трудно обаче може да се изясни неналичието на превантривни грижи при мъже, трайно изложени на тези фактори.

Респираторни болести
Според Американската асоциация по белодробни заболявания в последните години броят на мъжете, диагностицирани със съществени болести на дихателните пътищa, надвишава неколкократно броя на дамите. С най-голяма периодичност се срещат болести като рак на белия дроб, хронична обструктивна белодробна болест ( ХОББ ) и други

Депресивни положения
Със съществени прочувствени проблеми като меланхолия, тревожни разстройства и обществени уплахи са диагностицирани 6 милиона мъже единствено в Съединени американски щати. Според експертите общата численост в международен мащаб може да нарасне до 20 милиона. Традиционно прочувствените разстройства се асоциират по-често с женския пол, а зачестяването разпространяването им измежду мъжете в последните години е белег на първо място за занемаряване сериозността на този вид болести и неналичието на превантивни ограничения против тях измежду мъжете.

Свързани публикации.. Нов стандарт при слагане на диагноза хипертония 1 4 женски заболявания, които засягат от ден на ден мъже 0 Тихият палач - най-големите легенди за ХОББ 0

Рак на кожата
Това е болестта, което малко хора биха очаквали да видят в сходна ранглиста, само че манията на мъжете по придобиване на по-наситен загар в последните години съществено прекатурва статистиката. Според формалните данни над две трети от жертвите на меланома – най-тежката форман а кожен рак, са мъже.

Тази статистика се свързва и с по-несериозното отношение на мъжете към този вид заболяване и по-слабата им настройка да употребяват качествени слънцезащитни артикули през цялата година.

ХИВ и СПИН
В международен мащаб 76% от преносителите на ХИВ-вируса са мъже. Логично, доминация на мощния пол се регистрира и при случаите, когато инфекцията с ХИВ към този момент е прогресирала до СПИН.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР