Ако сте изгубили желанието си за секс, не сте сами.

...
Ако сте изгубили желанието си за секс, не сте сами.
Коментари Харесай

15 ежедневни навика, които ще приповдигнат либидото ви

Ако сте изгубили желанието си за секс, не сте сами. Изследванията демонстрират, че близо една трета от дамите и 15% от мъжете нямат предпочитание за постоянен секс. Но има неща, които можете да извършите, с цел да върнете вълнението в любовния си живот. За тази цел обаче, специалистите поучават, да измененията метода си на живот.
Планирайте повече вечери за срещи
Ако занимателна събота вечер с половинката ви значи да гледат реалити излъчвания по къси панталони или пижама, то тогава е разбираемо за какво имате проблем. За да разпалите романтиката, като излезете на старомодна среща. Това може да бъде кино, вечеря или просто вечерна разходка с по пиво някъде.

„ Ако имате деца, наемете бавачка или помолете другари да гледат децата ви за няколко часа, като има предложите да им върнете услугата някои път. - споделя Лиа Милхайзер, лекар по медицина, шеф на Програмата за женска полова медицина в болница и клиники на Станфорд. – Вероятно и те ще се нуждаят от това в някакъв миг.”
Смени противозачатъчните
Хормоналните промени оказват огромно въздействие върху половото предпочитание. Противозачатъчните могат да бъдат едни от най-големите извършители: те могат да понижат производството на тестостерон в тялото ви и от своя страна това да докара до спад. При някои типове даже се стига до болежка по време на секс.

Но даже и да не взимате противозачатъчни следенето на хормоналния статус може да помогне на либидото ви. Пролактинът, хормонът на кърменето, понижава естрогена и тестостерона при кърмещи дами, което може да провокира хормонален безпорядък. Освен това доктор Милхайзер предизвестява, че менопаузата може да докара до понижаване на тестостерона и естрадиола, тип естроген.
Проверете и другите си медикаменти
Погледнете аптечката си - вашите предписания може да са зад по-ниското ви либидо. Освен противозачатъчните, измежду постоянно срещаните извършители са медикаменти за високо кръвно налягане, гастроезофагеална рефлуксна болест, тревога и меланхолия. „ Ако лекарството е най-вероятният провинен, обсъдете безпокойството си с предписващия доктор “, споделя доктор Милхайзер. " Възможно е да се употребява друго лекуване с по-малко странични резултати. "
Разпределете домакинските отговорности поравно
След дълъг работен ден се приберете у дома за другата си работа на цялостен работен ден: да бъдете родител. „ След като децата си легнат, постоянно има разчистване, последвано от работа, която носите у дома “, споделя доктор Милхайзер. " В резултат на това интимността се изтласква на назад във времето. " Ако и вие, и сътрудникът ви работите на цялостен работен ден, поддържането на равно разделяне на домакинския труд и гарантирането, че единият сътрудник не носи цялата тежест, ще ви направи по-щастливи в спалнята и на открито.
Внесете романтиката в спалнята
Лесно е да придобиете навика да оставяте децата си да пълзят в леглото с вас, откакто са имали неприятен сън, или да споделяте време за гушкане с котката или кучето си. Това са огромни убийци на настроението, споделя доктор Милхайзер. Решението, което предлага е да държите децата и домашните любимци на открито, като просто заключвате вратата на спалнята през нощта. Може да отнеме известно време, с цел да се отървете от тези привички, само че да си върнете „ правата върху леглото” като място единствено за вас и колегата ще ви направи по-спокойни и подготвени за романтика.
Добавете секса във вашия график
След като планирате визитите при доктор, работните срещи и тези с другари, за какво да не планирате и вечери за секс и романтика. Това не е най-романтичния метод, само че отделянето на време за половинката, значи че не се изгубили желанието си към него/нея. А и по този начин е по-вероятно да спазите ангажимента и да се оправдавате по-малко.
Използвайте лубрикант
Подходящото въодушевление за секс може да бъде съвсем невероятно, в случай че самият акт е мъчителен. Една от водещите аргументи е сухотата. „ Ако вагиналната сухота предизвиква болежка по време на секс, използвайте лубрикант на силиконова или водна основа.” предлага доктор Милхайзер. „ Силиконовите лубриканти са по-дълготрайни и по-овлажняващи от другите възможности на водна основа. Ако това не усъвършенства обстановката, е добре да се консултирате с гинеколог, с цел да видите дали вагиналната естрогенна терапия е подобаваща.
Разпуснете преди секс
Ежедневните стресови фактори – вашата работа, оценките на децата ви, течащият кран за баня – имат по-мощен резултат върху половия ви живот, в сравнение с може да си визиите. Стресът кара тялото ви да създава повече от хормона " битка или бягство " кортизол, от който тялото ви се нуждае в дребни дози, само че може да потисне либидото, когато тялото създава прекомерно доста. Преди да се озовете сред чаршафите, намерете елементарен метод да прочистите мозъка си, без значение дали ще вземете дълга вана или се свиете с хубава книга.
Х ранете се здравословно
Следването на здравословна за сърцето диета може да ви помогне да увеличите топлината сред чаршафите. Проучване, оповестено в Journal of Sexual Medicine, откри връзка сред високия холестерол и дамите, които изпитват усложнения с възбудата и оргазма. Когато холестеролът се натрупва в артериите, това затруднява притока на кръв; в региона на таза, което може да докара до по-малко чувство в гениталиите, което затруднява постигането на оргазъм. Намалете равнищата на холестерола си, като заредите плодовете и зеленчуците и намалите животинските мазнини и пълномаслените млечни артикули.
Хапвайте неща, които са афродизиаци
Все повече проучвания демонстрират, че избрани витамини и съставни елементи могат да подобрят половата функционалност и желанието. Авокадо, бадеми, ягоди и стриди са единствено няколко храни, които могат да настроят настроението.
Изследвайте връзката си
Намаленото полово предпочитание може да е знак за по-широки проблеми в връзките отвън спалнята. Това може да бъде заглушено възмущение от доста дребни проблеми (той отново остави четката си за зъби на плота?) или нещо по-голямо, като липса на връзка (като прекалено много текстови известия и незадоволително фактически говорене, както е изследвано неотдавнашно проучване). „ Ако качеството на връзката се нуждае от професионална помощ, намерете лицензиран сватбен и фамилен терапевт във вашия регион “, поучава доктор Милхайзер. „ Ако казусът с връзката се отнася единствено до секса, потърсете сертифициран секс терапевт. “
Отидете дружно на поход
Или на джогинг, на фитнес дружно, семинар по готвене – всяко занимание или интерес, които вие и вашият сътрудник можете да вършиме дружно, предлага доктор Милхайзер. „ Това може да ускори прочувствената ви връзка, а възприятието на поддръжка ускори желанието. В едно изследване, оповестено в Journal of Personality and Social Psychology, двойките, които се занимават с нови и вълнуващи действия, изпитват по-голямо задоволство от връзките си. „ Ново и вълнуващо “ е релативно, тъй че според от това какъв брой сте авантюристичен надъхан, това може да значи всичко от експериментиране на планинско колоездене до скачане с парашут.
Тренирайте постоянно
По-малко стрес, усъвършенствано въодушевление и по-високо самочувствие са всички изгоди за здравето от тренировките, а дружно могат да усилят половото ви предпочитание. Всъщност едно скорошно изследване откри, че дамите, които одобряват антидепресанти и изпитват притъпено либидо (често срещан непряк ефект), усъвършенстват половото задоволство, като вършат три 30-минутни тренировки на седмица.
Слушайте тялото си
Понякога бавното полово предпочитание се оказва един от признаците на по-голям медицински проблем. Така че, в случай че дружно с ниското си либидо започнете да забелязвате наддаване на тегло, суха кожа, загуба на коса и отмалялост, не го подценявайте – може да неумишлено да страдате от проблем с щитовидната жлеза. Прост кръвен тест ще удостовери диагнозата и може да се лекува с медикаменти. Д-р Милхайзер предизвестява, че ниското либидо е обвързвано и с други медицински болести, в това число меланхолия и хронична отмалялост.
Без опасности. Посетете доктор
Ако нещата не се подобрят след тези промени в метода на живот, медикаменти, отпускани с рецепта, могат да оказват помощ. „ Някои медикаменти, като тестостерон или други, могат да се употребяват отвън етикета за лекуване на ниско либидо, само че се оферират единствено с рецепта “, споделя доктор Милхайзер.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР