Ако сръбската армия се опита в съответствие с резолюция 1244

...
Ако сръбската армия се опита в съответствие с резолюция 1244
Коментари Харесай

Белград: НАТО ни заплаши, стойте далеч от Косово

Ако сръбската войска се опита в сходство с резолюция 1244 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации да върне част от своите сили в Косово, ще се стигне до спор с най-голямата военна мощ в света.

Това трагично предизвестие президентът на Сърбия Александър Вучич сподели, че е получил, без да показва от кого тъкмо е пристигнало, написа белградският вестник "Вечерне новости ".

Ако се опитате да влезете със своята войска и полиция в Косово, НАТО ще третира това като противников акт, цитирал Вучич заканите, които му били предадени.

Отговаряйки на въпрос дали може страната след зачестилите набези против сърби да разположи представители на своите сили за сигурност, както планува резолюция 1244, Вучич декларирал: "Фактът, че великите сили не признават, т.е. нямат желание да уважат резолюция 1244, значи, че ние имаме доста малко благоприятни условия да създадем нещо. Това не е заслужено, само че наше право е да се борим в сходство с дребните благоприятни условия и в границите на доста малко пространство за маневриране ".



Сръбският президент е изтъкнал, че обстановката в Косово е сериозна и заради това желал да изясни на жителите, че "тези хора не се интересуват от правото и резолюция 1244, а от силата и от фактическото състояние ".

Важи единствено правото на силата и ние в сходство с това би трябвало да поставяме старания да запазим мира и сигурността и всички да построяваме по-добър живот и по-силна стопанска система, декларира Вучич.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР