Ако софиянци искат да използват Северната скоростна тангента през новата

...
Ако софиянци искат да използват Северната скоростна тангента през новата
Коментари Харесай

Столичани ще трябва да си купуват винетки за Северната скоростна тангента

Ако софиянци желаят да употребяват Северната скоростна дъга през новата година, ще би трябвало да си купят винетки. Това стана ясно след среща сред Столична община и Агенция „ Пътна инфраструктура”. Пътят е свързваща артерия за директния трафик от автомагистралите „ Хемус “, „ Тракия “, „ Струма “ и Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина”. Казусът се появи, откакто пътната права попадна в рамките на новата Автомагистрала „ Европа”.

Столична община и АПИ в спор: Трябва ли софиянци да си купуват винетки за Околовръстното шосе От Столична община за твърдо срещу

Решението обаче не е дефинитивно. Директор на Националното ТОЛ ръководство в АПИ Антон Антонов изясни, че ще се търсят законова смяна, която да извади от винетната система републиканските пътища на общините.

Проблемът визира 14 софийски села. Отсрочка за закупуване на стикери няма да бъде направена, тъй като Пътната организация няма механически средства да ревизира кои коли са регистрирани на територията на София.

Магистрала „ Люлин ” стопира да съществува, пътят до Калотина ще е Автомагистрала „ Европа ” Трасето до Перник влиза в Автомагистрала "Струма "
Пътна такса обаче няма да се изисква за северната част на Околовръстния път. „ Разбрахме се северната част на Околовръстния път да не се изискват винетки. За южната, и до в този момент не се изискват. Търсим метод до всяко обитаемо място на територията на Столична община да има път, по който хората да могат да пътуват, без да е належащо да се закупуват винетки “, съобщи зам.-кметът на Столична община Дончо Барбалов.

От втори януари разговорът сред АПИ и Столична община продължава.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР