Ако смятате, че личното ползване на мобилния телефон е само

...
Ако смятате, че личното ползване на мобилния телефон е само
Коментари Харесай

Направете това и за секунди ще разберете дали телефонът ви е хакнат

Ако смятате, че персоналното прилагане на мобилния телефон е единствено на ваше разположение, помислете още веднъж. Досега не е намерено устройство, което да не може да бъде хакнато. За да понижим евентуалните опасности от това, желаеме да споделим с вас 3 неща: методът, по който телефонът ви може да бъде хакнат, по какъв начин да разпознаете това и по какъв начин да отбраните устройството от злонамерени дейности.

Как вашият телефон може да бъде хакнат?  

Най-лесният метод е да влезете в телефона си за няколко минути и да инсталирате шпионско приложение като Spy Phone App, Spyzie или Spyera.

Може да бъде хакнат телефонът през незащитена Wi-Fi мрежа в кафене или летище. Да, това е толкоз елементарно! С помощта на средствата за публичен Wi-Fi, в действителност споделяте целия си трафик с всички към вас. 

Когато зареждате телефона през чужд USB (дори в аероплан или кола), съществува риск от откриване или прекачване на всички ваши данни. 

SMS фишинг. Това се случва, когато получите известие с връзка, която споделя, че това да вземем за пример е вашето банково извлечение. Вие кликате върху нея, изтегляте файла и по-късно разкривате цялото наличие в мобилния телефон на хакерите. 

С помощта на сигнализиращата система SS7, употребена от множеството телефонни станции по целия свят, хакерите могат да четат вашите текстови известия, да слушат телефонните ви диалози и да наблюдават посредством код местоположението на вашето мобилно устройство. Но в случай че не сте звезда, няма какво да ви тормози.

Хакване на камерата на телефона е различен метод, по който можете да бъдете шпионирани. Бъгът може да разреши на хакващия да поеме надзор над камерата на устойството ви и да прави фотоси или да записва видеоклипове посредством лъжливо приложение, без да сте му дали позволение. Хакерите могат да получат достъп до вашите видеоклипове и фотоси и да работят с камерата, даже когато приложението е затворено. Освен това датчикът за непосредственост на мобилното устройство може да се употребява за предизвестие на нападателя, когато телефонът се държи покрай вашето лице.

Как да разберете дали телефонът ви е хакнат?  

Батерията стартира да се изчерпва доста бързо. Това може да се случи, когато има непознато приложение в устройството.

Телефонът загрява, даже когато не говорите или не боравите с него. Това е още един знак, че в него има непознато приложение, което работи. 

Устройството се рестартира, изключва, набира номера или започва приложения. Ако това не е пробив в системата, тогава може да бъде опит за подобен. 

Появяват се незнайни телефонни номера в " Последни повиквания ".

Не може да изключите устройството. Вместо това телефонът ви стартира да отваря разнообразни приложения, да усилва своята бляскавост и т.н. 

По време на диалог има звук или ехтене, а преди този момент не сте имали сходни проблеми.

Как да отбраните вашия мобилен телефон?

Ако сте получили известие с линк и не може да видите цялостния URL адрес, не го отваряйте.

Ако зареждате мобилния телефон през чужд компютър, изберете опцията " Само зареждане ", когато го свързвате. 

Не използвайте функционалността " Запомни паролата ". 
 Задължително направете това с телефона си, в случай че децата гледат клипчета от него Задължително направете това с телефона си, в случай че децата гледат клипчета от него
Масовото прекосяване към далечен работен плот изненада множеството компании преди година. За да запазят здравето на чиновниците си, пове...

Изключете автоматизираната връзка с публичните Wi-Fi мрежи. Вместо това ги избирайте ръчно. 

Още нещо по отношение на Wi-Fi мрежите. Избягвайте такива с подозрителни имена, които са предпазени с ключова дума, изключително в случай че се намирате на място, като да вземем за пример кафене или друго. 

Не правете онлайн покупки или прекачване на средства през публични Wi-Fi мрежи. 

Ако употребявате Android, инсталирайте надеждна антивирусна стратегия. 

И несъмнено, сложете ключова дума на телефона си.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР