Ако сме свикнали да пазаруваме онлайн, вероятно сме се усъвършенствали

...
Ако сме свикнали да пазаруваме онлайн, вероятно сме се усъвършенствали
Коментари Харесай

При кои марки дрехите не отговарят на размера

Ако сме привикнали да пазарим онлайн, евентуално сме се усъвършенствали в точното премерване на ограниченията си и уцелването на нашия размер. Но, място за изненади постоянно има .

Дори в магазина не е изключено да се запътим към съблекалнята с пет облекла от еднакъв размер, който кардинално е нашият, само че да се окаже, че нито една не ни става .

Сайтът Statista разгласява ранглиста на YouGov, която дава изясненост при кои марки има най-голямо разминаваме сред размера на етикета и действителната величина. В случая се разяснява, че облеклата са по-малки от нужното .

 Снимка 370680

Подреждането е въз основата на усещанията и оценките на консуматори на посочените марки. Важно е да се посочи, че не всички посочени по-долу марки са на производители, а са включени и ритейлъри (търговци, предлагащи артикули от разнообразни производители).

Най-голямо разминаване - 68%, има при облеклата от марката Miss Selfridge. Тя е английска и предлага стрийт и спортно-елегантни тоалети на налични цени. Но май е малко скарана с размерите и S-ката не е това, което беше.

След нея се подрежда TOP SHOP - още една английска компания, която ще ни разочарова с визиите си за размери. С сходно чувство са останали 66% от участвалите в изследването.

 Снимка 370682

Zara - испанската верига за бърза мода, която има магазини и у нас, също попада в челните места. При 62% от случаите е регистрирано, че облеклата са по-малки за размера си.

При различен добре прочут у нас бранд - H&M , обстановката не е доста по-различна. Все отново, ситуацията е по-добро - 56% .

River Island , лондонският бранд за мъже, дами и деца също не съумява да издържи тестването, тъй като 55% от облеклата са по-малки.

Primark - ритейлър, който има магазини в съвсем цяла Европа (но не и в България). Въпреки че предлага разнообразни марки, в тъкмо половината от случаите техните модели са по-малки от размера, който е споменат на етикета.

Брандът Oasis се подрежда на седмо място с 47% , а след него е ритейлърът Boohoo , чието рекламно лице скоро може да бъде Бруклин Бекъм. Но това няма да промени тези 46% облекла, които са по-малки от посочения размер.

 Снимка 370683

Британския бранд Warehouse и ритейлърът Asos , който има и лична марка облекла, също са в класацията с 45% несъответственост.

NewLook предлага модели на разнообразни марки с по-малка опция да останем разочаровани от размера - 37% . При Monsoon , който работи на същият принцип, шансът е 25% .

В дъното на класацията на разочарованията и на върха на тази за отговарящи си размери са ритейлърът Dorothy Perkins и марката Next , който е показан и у нас, с по 22% .

 Дрехи срещу остаряване
Дрехи срещу остаряване

Текстил с колаген

Марката Marks & Spencer, която напусна българския пазар, ни дава най-голяма опция да си купим точния размер без даже да пробваме. Шансът да останем разочаровани е 10% , което е сносно спрямо подредените нагоре.

 Снимка 370684

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР