Огромни и твърди нокти, яркосиня глава с твърд кафяв рог

...
Огромни и твърди нокти, яркосиня глава с твърд кафяв рог
Коментари Харесай

Казуар - най-опасната птица на земята вече е застрашена от изчезване

Огромни и твърди нокти, яркосиня глава с корав кафяв рог върху нея, мощно тяло и писклив взор - казуарът несъмнено наподобява застрашителен. Приема се и за най-опасната птица за индивида...
 Колко дълго една птица може да лети без да кацне
Колко (изумително) дълго една птица може да лети без да кацне

Черните бързолети демонстрират забележителни резултати

Разбира се, последното е годно, в случай че по някаква причина сме се оказали прекомерно покрай нея. Ако стоим надалеч и не я закачаме, надали ще ни направи нещо. Защото - сходно на доста други случаи, хората се оказват по-голяма опасност за казуарите, в сравнение с противоположното.

От рода на щрауса, казуарите живеят само в Австралия, където са подложени на редица закани - заличаване на естествения им хабитат, набези от кучета, както и най-честата причина за гибелта им - конфликт с транспортни средства.
 Снимка 668967

В момента в Австралия (и света респективно) има останали 4 хиляди казуара, като броят им непрекъснато понижава. Именно това е повода австралийското държавно управление да ги включи в листата със застрашени от изгубване животни дружно с още 143 типа.
 Снимка 668969

Изчезването на който и да е скотски тип има пагубни последици за природата. В случая с казуарите ще пострадат най-много дъждовните гори на. Защото единствено тази птица е виновна за " засяването " на 70 типа разнообразни растения, чиито семена са прекомерно огромни са всяка друга птица.
 Снимка 668970

" Те изминават километри, акат, а по-късно там пониква ново растение ", разяснява Джакс Бъргърсън от Cassowary Recovery Team пред ABC News. Той добавя, че резултатът от изгубването на казуарите ще бъде видян след стотици години, когато повече няма да съществуват и растителните типове, които те популяризират.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР