Ако си представите типичния притежател на автомобил Rolls-Royce, това вероятно

...
Ако си представите типичния притежател на автомобил Rolls-Royce, това вероятно
Коментари Харесай

Защо купувачите на Rolls-Royce са шокиращо млади?

Ако си визиите типичния собственик на автомобил Rolls-Royce, това евентуално е някой с побеляла коса и с бели обувки за голф.

Това, в последна сметка, са големи, комфортни коли, основани за комфорт, на който богати хора, които към този момент са се отдръпнали от бизнеса, биха се наслаждавали.

Ако обаче попитате клиенти на Rolls-Royce, същинската цел на колите от марката не са просто тишината и комфорта, добити след цялостен живот страдания. Тук става въпрос за авторитет, статус и за удоволствието от един артикул, който има задоволително шанс да могат да си разрешат, до момента в който косата им към момента не е побеляла.

Когато неотдавна оповестиха рекордните си продажби за 2021 година (около 5 600 автомобила продадени в международен мащаб) от Rolls-Royce също по този начин осведомиха, че междинната възраст на клиентите на марката в Съединени американски щати и по света е едвам 43 година Това също по този начин значи, че доста от купувачите са доста по-млади - в 20-те и 30-те си години.

Като Макси Каан-Лили, 30-годишен заможен сътрудник и модел от Флорида. Нейният Rolls-Royce Dawn е единственият й автомобил и тя се движи на всички места с него, написа CNN Business.
Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀MAXIE KAAN-LILLY (@bigbirdgirl)

Базовата цена на модела Dawn стартира от над 350 000 $, а Каан-Лили смята своя автомобил както за знак на триумфа, по този начин и за инструмент за бизнес. Клиентите са впечатлени, когато ги вземам от летището и ги превозвам за оглед на парцел в комфорта и разкоша, които предлага един Rolls-Royce, споделя тя.

"Rolls-Royce е знак на триумфа. Затова, когато стигнах до този стадий в моята кариера, взех решение, че това е инвестиция, която желая да направя, тъй като по този начин човек влага в себе си, в действителност ", добавя Каан-Лили.

Малко други първокласни марки коли имат толкоз ниска междинна възраст на купувачите, като Rolls-Royce. Марката е благосъстоятелност на BMW, която има и английската марка Mini. Средната възраст на купувачите на Mini в Съединени американски щати е 52 година, а на самата марка BMW – към 55.

Данни на консултантската компания IHS Markit от третото тримесечие на 2021 година демонстрират, че Rolls-Royce може да се похвали с по-голям % купувачи на възраст под 45 година от доста други първокласни и екзотични марки, включително Mercedes-Benz, Audi, Lexus и даже Lamborghini.

Причината може би се крие в огромната разлика във възрастта сред богатите и супербогатите. Хората на пазара, в който Rolls-Royce се цели – разполагащите с задоволително пари, с цел да похарчат сред 300 000 и над 500 000 $ за кола, са приблизително по-млади от тези, които са просто богати.

Проведени неотдавна изследвания от консултантската компания Spectrem Group демонстрират, че хората с персонално положение в размер на сред 1 млн. и 25 млн. $ са приблизително на възраст към 62 година Онези с персонално положение в размер на 25 млн. $ или повече са приблизително на възраст 48 година

Според основния изпълнителен шеф на Rolls-Royce за Америка Мартин Фритчис купувачите на марката са бизнесмени, елитни спортисти и хора от развлекателната промишленост. Той не ги разказва като хора, които просто имат добре платена работа и са спестявали и вложили деликатно през годините, макар че има и такива.

Клиентите на Rolls-Royce в множеството случаи печелят парите си, до момента в който са към момента задоволително млади, с цел да им се любуват. И не чакат.

Някои други фактори също оказват помощ на Rolls-Royce да притегля клиенти, които са даже малко по-млади от средностатистическите супербогаташи. Първо, продуктите се трансформираха доста в последните няколко десетилетия.

Освен именитите и големи модели Phantom, Rolls-Royce пусна на пазара по-малки, само че надалеч не компактни модели, като Ghost. Друг желан модел от по-младите купувачи е показаният през 2019 година SUV модел Cullinan.

Фади Зая е 36-годишен съветник по първокласните коли в Лос Анджелис. Той оказва помощ на заможни клиенти да си купуват редки супер първокласни коли. Той купува за себе си Rolls-Royce Cullinan, само че признава, че изначало не харесал колата. Сега е обичаната му.
Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Fadi Zaya (@fadi_zaya)

"Познавам други хора, от по-младото потомство, които харесват SUV, тъй като носи едно по-младо чувство, " споделя той.

Друга алтернатива, която притегля по-младите купувачи, е пакетът по желание Черна значка. Във версиите на Rolls-Royce с този пакет хромираните елементи, като предната решетка и емблемата на марката, са направени от мрачен хром. Окачването на тези модели също по този начин е малко по-спортно, доколкото това важи за един Rolls-Royce.

Опцията Черна значка е основана особено, с цел да притегля по-младите купувачи, които избират нещо не толкоз лъскаво, като обичайния за Rolls-Royce ярък хром, и наподобява към този момент работи.

Rolls-Royce неотдавна пусна лична обществена мрежа и приложение Whispers, които са налични единствено за притежателите на коли от марката.

Над една четвърт от притежателите на Rolls-Royce в Северна и Южна Америка са членове на Whispers и те са по-млади. Приложението дава достъп до свят от други хора със сходни усети и салда по банковите им смети.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР