Ако си имате в къщи морско свинче, със сигурност знаете

...
Ако си имате в къщи морско свинче, със сигурност знаете
Коментари Харесай

Защо трепери морското свинче

Ако си имате в къщи морско свинче, сигурно знаете какъв брой благи и обществени животни са те. Просто няма по какъв начин човек да не ги заобича.

Понякога обаче се държат необичайно и стартират да се тресат. Ако се чудите за какво трепери морското свинче, прочетете идващите редове.

В тях ще се убедите, че в множеството случаи животинките разклащат тялото си при някаква страст, или когато са заболели.

Ето в какви случаи може да трепери морското свинче:

Щастливо е

Ако забележите, че тялото на морското свинче се тресе, евентуално това значи, че е много щастливо и предостатъчно. Когато животинчето е умерено и радостно, може да изрази страстите си, като вибрира тялото му. Заедно с треперенето, то постоянно показва своето удовлетворение с дрънкане на зъби или звуци, наподобяващи мъркане.

Студено му е

 Морското свинче може да трепери, до момента в който яде

Ако морското свинче е на течение и му е студено, то ще трепери, с цел да се опита да генерира телесна топлота. Проверете средата му и се уверете, че е задоволително топло и уютно в клетката му.

Страхува се

Страхът и безпокойството карат някои морски свинчета да треперят. Когато животинчето е в нова среда или е сложено на едно място с различен собствен другар, който към момента не познава, то може да се разклати в отговор на паниката си.

Раздразнено е

Понякога морските свинчета треперят, като метод да изразят недоволството си от нещо или някого. Ако вършиме нещо на домашния любим, което не му се харесва, той може да изрази възприятията си като разклаща тялото си.

Разгонено е

 Морските свинчета треперят при чифтосване

Мъжките морски свинчета и в по-малка степен женските стартират да тресат тялото си, когато са в въодушевление за чифтосване. В същото време постоянно се следят и други държания, като мъркане, настръхване на козината морското свинче и други.

Развълнувано е

Подобно на треперенето от благополучие, морското свинче се държи по този начин и когато е мощно разгорещено от нещо. Това е друга версия на това просто да бъдеш щастливо, само че има прибавен детайл на очакване. Например преди хранене на морското свинче.

Болно е

Не е изключено морското свинче да трепери и когато е болно и унило. Ако забележите и други притеснителни признаци, свържете се неотложно с ветеринар, който да предприеме нужните ограничения и вие още веднъж да се радвате на здрав и витален другар.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР