Ако Северна Корея изстреля ракета към американска територия, то това

...
Ако Северна Корея изстреля ракета към американска територия, то това
Коментари Харесай

Ако Северна Корея изстреля ракета, следва война

Ако Северна Корея изстреля ракета към американска територия, то това бързо ще ескалира във война, съобщи министърът на защитата на Съединени американски щати Джеймс Матис, представен от Си Би Ес.

Пред кореспонденти той сподели, че американските въоръжени сили имат подготвеност да смъкват всяка една ракета, изстреляна към остров Гуам в Тихия океан.

„ Най-важното е, че ще защитим нашата страна. Не можеш просто по този начин да стреляш, в случай че не си подготвен да приемеш последствията “, съобщи Джеймс Матис.

Напрежението на Корейския полуостров се увеличи доста през последните дни. Американският президент Доналд Тръмп заплаши Пхенян с „ огън и гняв “ поради продължаващите провокации.

Севернокорейската новинарска организация заяви, че водачът Ким Чен-ун е бил осведомен от високопоставени военни за проекта за нахлуване над Гуам. Пхенян обаче първо ще изчака дейностите на Съединени американски щати.

Джеймс Матис уточни, че е негова отговорност да предприеме военна интервенция, в случай че е належащо. Той обаче акцентира, че сега Вашингтон поставя дипломатически старания, с цел да понижи напрежението.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР