Ако сепаратисткото движение за независимост на Тайван не бъде изкоренено,

...
Ако сепаратисткото движение за независимост на Тайван не бъде изкоренено,
Коментари Харесай

Китай: Мир в Тайван ще има само след изкореняване на сепаратистите

Ако сепаратисткото придвижване за самостоятелност на Тайван не бъде изкоренено, няма да има мир в Тайванския пролив. Това съобщи представителят на Министерството на защитата на Китай старши полковник Тан Кефей.

Сепаратистките сили не престават да се пробват да реализират самостоятелност със мощ всекидневно и военните контрамерки на Пекин не са завършили, уточни той на брифинг.

Сепаратистките действия в Тайван постоянно са били най-голямата спънка за обединяването на Китай, акцентира Тан и добави, че ученията на Народната освободителна войска в морето и във въздушното пространство покрай остров Тайван в Китай са " законен и нужен отговор на непрекъснатите провокации ".

Никой няма право на безотговорни мнения, акцентира той.

Тайван живее под непрекъсната опасност от инвазия от страна на Китай, който претендира, че демократично управляваният остров е част от неговата територия и би трябвало да бъде високомерен - със мощ, в случай че е належащо.
 Тайван изясни по кое време ще стартира война с Китай
Тайван изясни по кое време ще стартира война с Китай

Блокада или завладяване на офшорен остров ще се смятат за акт на война

П рез 2005 година Пекин одобри закон, даващ на страната правно съображение за военни дейности против острова, в случай че той се отдели или има намерение да го направи.

Тайван обаче отхвърля претенциите на Китай и акцентира, че единствено жителите на острова могат да вземат решение бъдещето си.

Напрежението сред Пекин и Тайпе набъбна, откакто през август ръководителят на Камарата на представителите на Съединени американски щати

За да покаже гнева си, Китай провежда военни учения към Тайван, които включваха изстрелване на ракети и стъпки за слагането на острова под обсада. Оттогава Китай продължава военните си дейности, въпреки и в по-малък мащаб.

Това насочи вниманието на Тайван и другарските му страни, като Съединените щати и Япония, върху това по какъв начин би могъл да се развие всеки спор с Китай и по какъв начин Тайван и неговите съдружници могат да отговорят.

Тайпе към този момент предизвести, че китайска обсада на Тайван или завземането на негов офшорен остров
 Китай не се отхвърля от спокойно обединяване с Тайван
Китай не се отхвърля от спокойно обединяване с Тайван

Страната обаче е решена да отбрани територията си
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР