Ако сегашното ви състояние ви харесва, значи най-вероятно просто стоите

...
Ако сегашното ви състояние ви харесва, значи най-вероятно просто стоите
Коментари Харесай

Комфорт при дискомфорт: Защо растем, само когато се чувстваме некомфортно

Ако настоящето ви положение ви харесва, значи най-вероятно просто стоите на едно място. Не ставайте част от „ сивата “ навалица. Така няма да постигнете нищо съществено.

Много хора са извънредно удовлетворени от себе си, само че в действителност са надълбоко нещастни в душите си.

Много е мъчно да унищожите одобрените привички, да опитате нещо ново, да поемате опасности, да се запознаете с нови хора и да се окажете в изцяло необикновена обстановка, само че резултатът несъмнено си заслужава. Калвин Кулидж споделя, че всяко развиване зависи от дейностите на човек. Без изпитание няма да има физическо или интелектуално разгръщане. И под напъните тук би трябвало да се схваща да се захванеш с сложната работа.

Удобствата единствено водят до досада, неодобрение и самоизолация.

Вие или живеете в комфорт и тъпчете на едно място, или напускате удобната зона и стартирате да се развивате. Идете там, където условията са по-високи и където можете да покажете всичките си благоприятни условия.

Д-р Елизабет Ломбардо споделя, че хората, които не стопират да търсите нови чувства са по-креативни и прочувствено устойчиви човеци, в сравнение с тези, които потъват в рутината.

По думите й „ като перодолее стандартите, човек става по-силен и по-уверен в способността си да доближи нови висоти и в двете –  личен и професионален живот. “

За да растете, би трябвало да свикнете с неналичието на комфорт. Преходният интервал ще бъде плашещ и неуместен, само че това е неговата природа. Предизвикайте себе си, може да ви хареса това, на което сте способни.

Питър Макуилиъм в миналото е споделил:

Комфортните зони постоянно се уголемяват заради дискомфорт. Дискомфортът е един тип катализатор за напредъка. Принуждава хората да се стремят към нещо по-голямо, да се трансформират и да се приспособяват. 

Тайната на триумфа е тъкмо това, което се пробвате да избегнете във всички неща, които могат да раздерат духа ви. Не бягайте от неудобствата, само че умишлено правете това, което необикновено уголемява вашите граници. Трудностите  развиват.

Наистина ли се стремите към триумф? Спрете да бягате от упорита работа. И в случай че в действителност се пробвате да се подобрите (няма значение за какво), би трябвало да ви е неловко.

Когато сте изправени пред компликации, би трябвало да покажете повече, в сравнение с знаете. Това допуска основаването на нова позиция, развиването на нови умения и нарушаването на съществуващите граници.

Това значи, че в случай че желаете да преодолеете зародилите трудности, би трябвало да разширите съзнанието си.

Способността да се откри комфорт при дискомфорт е едно от най-важните умения, допринасящи за цялост на живота.

След сполучливото асимилиране на това умеене можете да извършите всичко.

Периодичното излизане от зоната за комфорт усилва вашите умствени качества. Психически дейните хора непрекъснато основават гъста мрежа от контакти сред мозъчните кафези.

Учените дадоха на този развой името „ когнитивен запас “. Активното образование в нещо ново, което основава и поддържа такива невронни връзки.

Задачите, които подтикват мозъчната работа, оказват най-силно влияние върху здравето ви.

Бъдете отворени към нови прекарвания, които ви оказват помощ да видите света и да вършите нормалната работа по нов метод.

Ако можете да се справите с дискомфорта, тогава ще се справите безусловно с всичко!

Дискомфортът може да стане този ключ, който ще отвори всички порти пред вас. Ще намалите времето за застой, за създаване на нови привички, за преодоляване на нов език, и ще се справите с всички провокации и физически изтощителни събития, ще откриете нещо ново.

Джонатан Летем споделя: „ Дискомфортът е значима част от моите проекти. “

Задачите, изброени нагоре, може да наподобяват доста „ мъчителни “ изначало, само че с тях ще постигнете доста повече, в сравнение с бихте могли да постигнете без тях. И това е единствено началото.

Повторението уголемява границите на зоната ви на комфорт. Ако позволите на себе си да почувствате задоволително дискомфорт, удобната зона ще се разшири толкоз доста, че ще всмуква неуместното.

Просто помислете: какъв брой неща, които са ви потискали преди, в този момент не съставляват за вас никаква компликация?

Хората са подготвени да създадат всичко, с цел да избегнат дискомфорта. Просто там им е прекомерно умерено и уютно. И това, може би, е най-сериозното възпиращо средство, което им пречи да трансформират навиците си.

Но обстановката не е толкоз сериозна. Когато нещо ви докара възприятие на дискомфорт, някъде по света има човек, който усеща същото. Вие не сте сами във вашия дискомфорт и от време на време това познание опростява вашето прекосяване оттатък очевидното.

Помислете за мозъка си като мускул, който в последна сметка ще остане атрофирал, в случай че не работите с него.

Вашият персонален напредък зависи от съществуването на нови проби и извършения. Освободете се от страха, който ви пречи да живеете по-добър живот. Изпробвайте мозъка си и това ще ви възнагради.

Джери Дън споделя: „ Не ограничавайте тестванията си, по-добре проверявайте границите си “.

Изпробвайте мозъка си, даже в случай че това ще ви донесе дискомфорт, то ще ви обезпечи осъществяването на необикновени задания. Повечето неща наподобяват невъзможни, до момента в който не ги извършите.

Позволете си да мислите и да действате по друг метод. Придвижвайки се напред, макар болката, изтощението и раздразнението, те ще засилят характера ви.

И не забравяйте да намерите време за нещо, което е в действителност значимо за вас, изключително в случай че не ви харесва.

Източник: chetilishte.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР