Ако се запази това ниво на разпространение на COVID-19 здравната

...
Ако се запази това ниво на разпространение на COVID-19 здравната
Коментари Харесай

Проф. Петров: Запазят ли се нивата на заразата, системата няма да издържи

Ако се резервира това равнище на разпространяване на COVID-19 здравната ни система няма да издържи. Това съобщи пред бТВ националният съветник по инвазивна кардиология проф. Иво Петров, откакто някои лечебни заведения към този момент изпитват усложнения.

Последните два дни имах трима пациенти, които ми споделят, че са имали записани часове, само че заради обстановката с COVID-19 не са пристигнали, сподели още проф. Петров и акцентира, че в международната статистика към този момент е регистриран сходен проблем и при нас в този момент идва, а точно – затруднения при пациенти заради отсрочване. Отлагане поради боязън или закъснение на екипа заради отклонение на ресурса.

За страдание имаме неглижиране, в това число на незабавни сърдечно-съдови положения заради COVID-19 аргументи. Това води до повишение на смъртността, сподели проф. Петров.

В България от март месец насам бяха затворени сърдечни отделения, с цел да обслужат COVID-пациенти. И тези пациенти, които не знаят, идват в една болница, чието кардиологично поделение е превърнато в COVID-отделение и те са пренасочвани, изясни проф. Петров.

Едва в този момент пациентите с белодробни и сърдечно-съдови проблеми стартират да се връщат към естествен метод на държание към заболеваемостта, посочи проф. Петров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР