Ако се запази ситуацията с толкова голям брой новозаразени всеки

...
Ако се запази ситуацията с толкова голям брой новозаразени всеки
Коментари Харесай

Криза при съседите! Свършват леглата в COVID-отделенията в Белград

Ако се резервира обстановката с толкоз огромен брой новозаразени всеки ден, до две седмици ще бъдем в заплаха да не можем да се погрижим за всички заболели от COVID-19 поради неприятната организация на работа, съобщи за вестник " Данас " ръководителят на Синдиката на лекарите и фармацевтитe в Сърбия Раде Панич.

Раде Панич изиска страната да обезпечи по-широко тестване и уединяване на болните и съмнителните случаи. Той подсети предизвестието на епидемиолога Бранислав Тиодорович, че действителният брой на инфектираните е до 10 пъти по-голям, в сравнение с демонстрират формалните данни, предава Българска телеграфна агенция.

Министърът на опазването на здравето Златибор Лончар също предизвести, че обстановката в лечебните заведения е доста сериозна и страната не може да " измисли " медицински личен състав, лекари и сестри, които да оказват помощ на хората. Той още веднъж прикани жителите да се държат отговорно, да заобикалят всеобщите събирания, незаконните концерти и празнувания.

Ако тази динамичност продължи и в случай че имаме по 400 пациенти с COVID-19 дневно в болница, ще стигнем досега, когато към този момент да няма да има къде да одобряваме пациенти, сподели министърът.

През последните 24 часа се е наложило хоспитализиране на малко под 400 пациенти с Ковид-19, 150 от които в Белград, където има още към 300 свободни кревати. Това е задоволително за ден-два. Възможно е при липса на кревати някои пациенти, нуждаещи са от интензивно лекуване, да бъдат изпращани в лечебни заведения в провинцията, заяви Лончар.

Заразени са 250 здравни служащи и малко под 30 са на лекуване в лечебни заведения, добави той.

По най-нови данни в лечебни заведения в Сърбия през вчерашния ден е имало 2014 пациенти с COVID-19. Регистрирани са 2412 новозаболели и шестима са умряли. Общо до момента в Сърбия са регистрирани 53 495 инфектирани и 850 смъртни случая.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР