Ако се стигне до спирането на подаването на газ това

...
Ако се стигне до спирането на подаването на газ това
Коментари Харесай

Славин Янакиев: Без газ ще ни трябват седмици да възстановим производството и то на 60%

Ако се стигне до прекъсването на подаването на газ това ще докара до огромни проблеми за огромни индустриални производства в Стара Загора.
„ Няма да може да продължи работата на съществуващото съоръжение на газ. Трябва или да го сменяем с различно или да спрем работа. А в това време има подписани контракти с клиенти, които би трябвало да се извършват “, разяснява Славин Янакиев шеф на огромна леярна в Стара Загора, производител на отливки и елементи за машиностроенето в Стара Загора.

В предприятието работят над 500 души. По думите му е допустимо на някои места да се размени горивото с дизелови горелки, само че други места не може да се смени с различно гориво. При прекъсване на газа в случай че успеем до няколко седмици може да се възвърне производството на към 60%. Но това ще докара до огромни проблеми за индустриални производства. И усложнения при осъществяванията на договорите, разяснява Янакиев.

Допълните компликации предприятието изпитва и със скъпия ток, тъй като е високоенергоемко. Поскъпват и суровините, с които се работи. Според Славин Янакиев е редно да продължи подпомагането на бизнеса поради цените на електрическата енергия и след края на април. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР