Ако се стигне до изчерпване на реанимационните легла, какво да

...
Ако се стигне до изчерпване на реанимационните легла, какво да
Коментари Харесай

Радев многозначително намекна кога идва локдаун

Ако се стигне до привършване на реанимационните кревати, какво да вършим - да оставим хората да измират? Това ли би трябвало да създадем?

Така отговори президентът Радев на журналистически въпрос по кое време може да бъде въведен локдаун у нас.
 Радев: Борисов да каже за какво саботира имунизацията против ковид, не ми е до него Радев: Борисов да каже за какво саботира имунизацията против ковид, не ми е до него
Г-н Борисов да каже за какво саботира имунизационния развой (бел. ред. - против COVID-19), за какво приказва лъжливо. Това сподели президентът Румен...

" Всички институции би трябвало да бъдат ангажирани с това, цялото ни общество, би трябвало да има ясни послания, с цел да не се разколебават хората да отидат на избори. За имат увереност, че за запазването на тяхното здраве и на членовете на секционните комисии са взети всички ограничения, че техният глас ще бъде предпазен от външни и вътрешни вмешателства ", уточни Радев.

На въпрос за зелените документи и настояванията да важи и за държавната администрация, той отговори, че институциите търсят решение на въпроса. " Усилията на институциите са никой да не се затваря, да не стопира нашият обществен живот. Но това зависи от избора на всеки един. Всеки може да взема решение дали да се имунизира, дали да си извади документ, дали да се тества ", сподели още Радев.

" Искам да показва своята признателност и поддръжка към всичките екипи на Спешна помощ за всеотдайната им работа. България е първа по смъртност, по този начин нареченият златен късмет го дават точно тези хора. Има доста още какво да се направи, страната им дължи доста, заслужават по-добри условия на труд, базата има своя предел, и несъмнено, по-добро възнаграждение ", акцентира президентът, който беше на посещаване в Спешна помощ.

" В доста от лечебните заведения към този момент няма свободни места в интензивните отделения. Проблемът е в изчерпването на леглата в реанимациите, а не в координацията. Координацията работи ", сподели още той.
 Румен Радев: Затварянето е последна мярка, помним какво направиха ГЕРБ Румен Радев: Затварянето е последна мярка, помним какво направиха ГЕРБ
Ситуацията е напрегната, макар прилаганите пропорционални ограничения. Броят на инфектираните и умрелите българи е огромен, лечебните заведения е задъхв...

Радев уточни още, че отговорността е сложна - и на институциите, и на жителите. 

" Този вариант, който идва при нас - Делта плюс, е доста по-заразен от истинския вариант. Само със спазването на ограниченията можем да преодолеем в това. Алтернативата е цялостното затваряне, без аптеките и питателните магазини ", акцентира президентът.

" Преди дни имахме най-свирепите хакерски офанзиви против България въобще. Пандемичната конюнктура се усложнява. Има проблеми с изборите зад граница. Затова всички институции би трябвало да работят дружно ", съобщи Румен Радев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР