Ако се мобилизираме, на 14 ноември вече ще имаме по-дългосрочна

...
Ако се мобилизираме, на 14 ноември вече ще имаме по-дългосрочна
Коментари Харесай

Стефан Софиянски: Ако ГЕРБ издигне Петър Стоянов, няма да гласувам за него

Ако се активизираме, на 14 ноември към този момент ще имаме по-дългосрочна настройка, сподели в изявление за БНР някогашният длъжностен министър председател и създател на Съюза на свободните демократи (ССД) Стефан Софиянски.

Ако Петър Стоянов се кандидатира от ГЕРБ, аз няма да гласоподавам за него “, съобщи Софиянски в предаването „ 12+3 “.

„ Обвързването на един сериозен човек, дал толкоз доста на България, с ГЕРБ, е погрешно. Той дава на ГЕРБ, не ГЕРБ на него “, безапелационен е Софиянски, който счита, че „ ГЕРБ го дърпа надолу “.

Нормалните седесари не са в обединението с ГЕРБ, добави той.

Софиянски би смятал служебния кабинет за извънредно сполучлив, в случай че успее да показа добър План за възобновяване на страната, а непредставянето му досега в Брюксел съгласно него е сериозен пропуск.

„ Ако има публичен морал, хората, които бяха и в двете последни събрания (45-ото и 46-ото Народно събрание – бел. ред.) не би трябвало да се кандидатират “, разяснява Стефан Софиянски. В настоящия парламент по думите му не е имало политика и визия.

„ Когато ти си участвал в два безусловно несполучливи мандата, какъв морал имаш да желаят трети? Ако проектираме същия парламент, същите хора в идващия парламент, ние по-скоро ще имаме гаранция, че няма да се сформира държавно управление , в сравнение с някаква гаранция, че ще се сформира държавно управление. Парламентът не е място за учения. (…)  Ако има публичен морал, би трябвало да се каже - вкупом сгрешихме, вкупом си отиваме . “

ССД ще взе участие в идващите парламентарни избори, само че не в съюз с партията на Васил Божков, посочи някогашният длъжностен министър председател. 

Цялото изявление слушайте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР