Ако се грижите добре за здравето си, то най-вероятно знаете,

...
Ако се грижите добре за здравето си, то най-вероятно знаете,
Коментари Харесай

Ето кои са 20-те най-здравословни храни според експертите

Ако се грижите добре за здравето си, то най-вероятно знаете, че храната е едно от първите неща, на които би трябвало да обърнете внимание. Храненето със здравословни и потребни храни е основно за поддържането на здравето, положителната форма и уравновесения метод на живот. Но кои храни можем да сметнем за в действителност здравословни?
За да ви улесним, изготвихме лист с 20-те най-здравословни храни съгласно специалистите. Зад този лист стоят специалисти диетолози и лекари. Ето втора порция от най-здравословните храни, които да включите в менюто си:
Висококачествен зехтин
Екстра върджин зехтинът се състои най-вече от мононенаситени мазнини, които имат способността да понижават възпалението в тялото. Това, което прави зехтина в действителност специфичен, е наличието на полифеноли. Полифенолите са клас антиоксиданти, които оказват помощ да се противодейства на възпалението и увреждането на свободните радикали в организма.
Фурми
Фурмите са цялостни с флавоноиди, каротеноиди и фенолни киселини. Те оказват помощ за попречване на риска от хронични болести като сърдечно-съдови, рак, диабет и заболяването на Алцхаймер.

Ферментирали храни
За да запазите и възстановите салдото в червата си, пробвайте предписания, които включват ферментирали храни като кисело мляко, кефир, комбуча, кимчи и кисело зеле. Те се състоят от трилиони чревни бактерии, които въздействат върху всеки аспект на човешкото здраве, в това число имунната функционалност, възпалението, даже настроението.
Джинджифил
Джинджифилът има мощни антиоксидантни и противовъзпалителни свойства и може да се употребява за лекуване на утринно гадене, облекчение на мускулни крампи, понижаване на риска от сърдечни болести и надзор на диабета.
Гъби
Освен заредени с витамини А и В, селен и фолиева киселина, гъбите са отличен източник на растителен протеин. Изберете гъби, които са твърди с гладка текстура. Външната повърхнина би трябвало да е суха и да наподобява наедряла. Като сурогат можете да се обърнете към тофу, темпе, тиквички и патладжан.
Ядки
Ядките са източник на здравословни за сърцето омега-3 мазнини, фибри, както и няколко минерала, в това число калций и магнезий, които поддържат здравето на костите и сърцето.
Овесени ядки
За оптимално здраве на червата, ръководство на тежестта и за поддържане на равнищата на холестерола под надзор, включете овесените ядки в менюто си. Те са чудесни за закуска и цялостни с фибри и протеини.
Водорасли
Морските водорасли са превъзходен източник на йод. Те са извънредно значими за веганите, които не могат да получат йод от млечни артикули.
 Искате ли да давате два пъти по-малко пари за храна? Последвайте тези 3 съвета Искате ли да давате два пъти по-малко пари за храна? Последвайте тези 3 съвета
Храната е главното перо в бюджета на българските семейства. Ако оставяте половината си заплата в супермаркета, само че ви се желае да пром...
Сладък картоф
Сладкият картоф е цялостен с калций, калий и витамини А и С, а също така е един от най-богатите източници на бета-каротин в природата. Бета-каротинът оказва помощ на телата ни да създават витамин А - значим витамин за здрава кожа, положително здраве и здрава имунна система.
Чай
Чаят съдържа антиоксиданти, които могат да се борят със свободните радикали в тялото и да оказват помощ за попречване на болести, бръчки, деменция и даже меланхолия.
Тофу
 Как храната въздейства на настроението ни Как храната въздейства на настроението ни
Връзката сред храната и здравето ни е известна от дълго време, само че заяга ли то и страстите ни? Оказва се, че да! В предишното хората са вярвали,...
Когато се употребява умерено, тофу (направен от соя) може да бъде здравословно допълнение към всяка диета, изключително за вегетарианци или вегани, защото е превъзходен източник на протеини и относително нискокалоричен.
 
 
 
 

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР