Ако се чувствате изтощени през повечето време, не сте сами.

...
Ако се чувствате изтощени през повечето време, не сте сами.
Коментари Харесай

6 причини да се чувствате уморени непрекъснато

Ако се чувствате изтощени през множеството време, не сте сами. Според доктор Шилпи Агарвал, фамилен доктор, сертифицирана в региона на интегративната и холистичната медицина, към половината от пациентките ѝ на възраст сред 25 и 50 години рапортуват избрана степен на отмалялост.

Причините варират от дисбаланс на щитовидната жлеза, през меланхолия до прекомерно претрупан метод на живот, само че значимото е да се знае не е нужно да се чувствате непрекъснато изтощени. Медицинското лекуване и измененията в метода на живот могат да ви оказват помощ да си възвърнете силата и да се почувствате по-добре.

Нормално е да се чувствате отпаднали в напрегнатите интервали – тогава умората се дължи на събитията. Но в случай че тя продължава повече от две седмици, Агарвал предлага да се консултирате с персоналния си доктор.

Три постоянно публикувани – и лечими – болести, които могат да водят до отмалялост

1. Анемия

Близо 10 % от пациентките на Агарвал страдат от анемия, най-често поради липса на желязо в храната или доста тежък цикъл.

„ Кръвта не доставя дейно О2, заради което получавате възприятие на отмалялост. “

Кръвните проби ще ви покажат дали имате анемия. Лечението нормално се състои в банкет на повече желязо от храната или в хранителни добавки.

2. Хипотиреоидизъм

Щитовидната жлеза дава отговор за контролиране на метаболизма и нивата на сила. Ако имате незадоволително дейна щитовидна жлеза, може да чувстате мощна отмалялост или да ви е по-студено от нормалното. Може да забележите и косопад или общо възприятие на отпадналност.

Много хора мислят, че хипотиреоидизъм се развива единствено при по-възрастни хора, само че Агарвал твърди, че има пациентки, при които това се случва на към 30-годишна възраст. Бременността може в допълнение да натовари едва функциониращата щитовна жлеза.

Затова поискайте от лекаря си да ви изпрати на обзор на щитовидната жлеза, изключително в случай че в фамилията ви има и други случаи на сходни болести. В множеството случаи лекуването се състои в заместваща хормонална терапия. Трябва да регулирате дозата, тъй че да е подобаваща за вас, само че нормално подобрението се усеща в първите две до четири седмици.

3. Депресия
Ако признаците ви включват и проблеми с настроението, не пропускайте да споменете този миг и да поискате от персоналния си доктор да ви насочи към експерт в региона на психологичното здраве, споделя доктор Хийли Смит, учител по психиатрия в Медицинския лицей Уейл Корнел.

„ Ако в допълнение към умората се чувствате в неприятно въодушевление, потиснати, раздразнителни или напрегнати, може да страдате от меланхолия “ – споделя Смит.

Други признаци са бодърствуване или несъразмерен сън, промени в апетита, загуба на интерес към действия, които обичате, усеща на виновност и намалено самочувствие, ниска мотивация, възприятие, че всяко придвижване изисква изпитание, или възприятие на беззащитност и безизходност.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР