Ако съм за оставка, аз сам ще я подам. Няма

...
Ако съм за оставка, аз сам ще я подам. Няма
Коментари Харесай

Ако съм за оставка, няма да чакам призиви от БСП, каза Боил Банов

Ако съм за оставка, аз самичък ще я подам. Няма да очаквам апели, още по-малко от Българска социалистическа партия. Това разгласи министърът на културата Боил Банов във връзка настояването на социалистите да подаде оставка.

"В развоя на събитията по делото за Ларгото има директна дезинформация. Информирах за това премиера Бойко Борисов и той ме посъветва се обърна към жителите и да кажа каква е действителната обстановка, с цел да се спре операцията ", изясни Банов.

Днес Българска социалистическа партия още веднъж изиска оставката на министъра на Боил Банов. Аргументите на социалистите са свързани със абсурда "Ало, Банов съм " и строителството на Ларгото в София.

"Тогава главното опрощение на министъра на културата, че се води дело (срещу изпълнителя - бел.ред.) и евентуално то ще бъде извоювано. Видяхме по какъв начин тъкмо води дело Министерството на културата. То е изтървало периодите за обжалване вследствие на което българският поданик безвъвратно губи 700 хиляди лева ", съобщи на брифинг в Народното събрание депутатът Александър Симов.

Според определение на Върховния касационен съд (ВКС) делото сред страната и строителя на Ларгото е дефинитивно прекъснато. В резултат ведомството на Боил Банов освен няма да получи наказателна клауза от 753 хиляди лева, само че ще би трябвало да заплати и над 73 хиляди лева разходи.

От определението на Върховен касационен съд излиза наяве, че Министерство на културата не е спазило периода за обжалване по делото. Последната опция за подаване на тъжба е бил 12 март. Министерството е реагирало ден по-късно. Апелативният съд е отхвърлил жалбата. След това от ведомството са обжалвали това решение пред Върховен касационен съд. Третата инстанция се съгласява с апелативния съд.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР