Ако Русия не възобнови доставките след планирания ремонт на Северен

...
Ако Русия не възобнови доставките след планирания ремонт на Северен
Коментари Харесай

Германските банкери се готвят за скок на фалитите заради заплахата около руския газ

Ако Русия не възобнови доставките след планувания ремонт на Северен поток немската стопанска система може да навлезе в "дълбока криза "

Германските банки ще бъдат принудени да заделят спомагателни средства, с цел да покрият евентуален скок в просрочията, в случай че за страната бъде пресечен съветския газ, споделиха няколко високопоставени банкери, представени от.

Сценарият ще докара до криза в най-голямата стопанска система в Европа и ще изисква от кредиторите да поддържат корпоративните заеми с повече капитал, сподели ръководителят на BNP Paribas Германия Лутц Дидерихс в понеделник на конференция във Франкфурт. Той повтори мненията, направени от основния финансов шеф на Commerzbank Бетина Орлоп, оповестени през уикенда в изявление за седмичника Focus Money.

Кредиторите са изключително загрижени за плануваните ремонтни действия по поддръжката на основния газопровод, свързващ Германия с Русия, защото има късмет доставките да не се възобновят както преди, откакто работата завърши, споделиха двама топ банкери, поискали анонимност. Предвижда се газопроводът да бъде спрян сред 11 и 21 юли за профилактика.

Резервите на немските банки за евентуалните стопански последствия, произлизащи от войната против Украйна, до момента са били по-ниски от огромните запаси, които бяха построени в разгара на пандемията. Но страната е мощно подвластна от продължаващия импорт на газ от Русия и цялостната загуба на достъп до енергийни доставки би нанесла тежък удар на стопанската система.

Главният изпълнителен шеф на Deutsche Bank Кристиан Севинг сподели, че такова събитие ще докара до „ дълбока криза “ на същото събитие в сряда.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР