Ако работим целенасочено, до една година ще имаме ефективни мерки

...
Ако работим целенасочено, до една година ще имаме ефективни мерки
Коментари Харесай

Кралев: До една година можем да имаме ефективни мерки за борба с хулиганството

Ако работим целеустремено, до една година ще имаме ефикасни ограничения за битка с футболното безчинство. Това съобщи министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

Според него в случай че решенията за битка с футболното безчинство, разисквани взаимно с Министерство на вътрешните работи, БФС и двете парламентарни комисии, се доведат до край, казусът ще бъде завършен. По думите му досега ограничения са се вземали от време на време, когато има случай.

" Изготвихме краткосрочни и дълготрайни ограничения за битка с хулиганството. Вече на националния стадион има камери с качество 4К, които доближават облика 36 пъти, ще сложим и турникети. Обединихме се, че би трябвало да има чисто нов закон за футболното безчинство. До края на годината с Министерство на вътрешните работи и двете отраслови парламентарни комисии с упорита работа можем да завършваме новия закон ", съобщи Кралев в утринния блок на Българска национална телевизия.

В новия закон би трябвало да се обясни кой носи отговорност за защитата и пропусквателния режим на спортното събитие. Кралев повтори тезата си, че е належащо да се усили персоналната отговорност и че са нужни са промени в Наказателния кодекс.

Председателят на парламентарната комисия за спорт Славчо Атанасов предложи БФС да вкара видеоповторения като средство за събаряне на напрежението по стадионите, а оттова и за понижаване на хулиганските прояви.

 Кралев: До една година можем да имаме ефикасни ограничения за битка с хулиганството
© LAP.bg

Кралев приказва и по тематиката за манипулирането на спортни резултати в подтекста на отминалата среща на експертна група " Почтеност " към Европейската комисия. " Заедно с организации като ФИФА, УЕФА, Организация на обединените нации, " Спортрадар ", Европол и Интерпол поставихме значими въпроси за битка с корупцията в спорта. Има големи ползи в бизнеса със залагането на спортни срещи, по тази причина желаеме да координираме напъните на всички български и интернационалните институции и да върнем честността в спорта посредством съществени законодателни текстове. "

Министърът уточни, че годишно на спортни срещи се залагат 2 трилиона $, а 140 милиарда са изпраните пари. " От 2011 година в България има текстове в Наказателен кодекс по тематиката с уреждането на спортни срещи, има трима наказани, само че съгласно юристите текстовете би трябвало да се уточняват ", сподели Кралев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР