Ако „Продължаваме Промяната” ги поканят, от БСП ще водят преговори

...
Ако „Продължаваме Промяната” ги поканят, от БСП ще водят преговори
Коментари Харесай

Нинова: Получихме мандат да водим преговори за кабинет, ако ПП ни поканят

Ако „ Продължаваме Промяната” ги поканят, от Българска социалистическа партия ще водят договаряния за сформиране на ново държавно управление в границите на 47-ото Народно събрание. Това разгласи водачът на левицата Корнелия Нинова. Решението е взето на Националния съвет на Българска социалистическа партия.

На него е била сложена висока оценка на работата на министрите на Българска социалистическа партия в кабинета „ Петков”, съобщи NOVA.

На съвета е решено Българска социалистическа партия да не вземат участие в държавно управление, в което вземат участие ГЕРБ и Движение за права и свободи, както и да не поддържат мандат на ГЕРБ или Движение за права и свободи.

„ Националният съвет ни даде рамка за договарянията с четири краткосрочни задания. Първата е поддръжка на актуализацията на бюджета, втората – приемане на законите за Плана за възобновяване, третата – промените, четвъртата – подготовка на бюджета за 2023 г.”, изясни Нинова.

По дълготрайните политики договарянията ще са в региона на обществената политика, опазването на здравето, образованието, културата, стопанската система, както и да продължи борбата за правосъдна промяна, изясни още водачът на левицата.

Нинова още веднъж сподели, че е било неточност прекратяването на договарянията с „ Газпром”. „ Позицията ни не се е променила”, съобщи тя.

Българска социалистическа партия няма да постанова мнението си дали бъдеща коалиция да включва „ Възраждане " или Има Такъв Народ.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР