Ако приемем промените в Изборния кодекс, ще сезираме Венецианската комисия

...
Ако приемем промените в Изборния кодекс, ще сезираме Венецианската комисия
Коментари Харесай

Нинова: ГЕРБ се готвят да фалшифицират изборите

Ако приемем измененията в Изборния кодекс, ще сезираме Венецианската комисия и Конституцонния съд. Ще настояваме и за несъгласие. Трябва да се знае, че се готвят фалшифицирани избори.

Това съобщи от трибуната на Народното събрание водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на дебатите за измененията в Изборния кодекс „ Ще беседваме и с европейските посланици в България, с цел да се знае по какъв начин ще се проведат европейски избори. Те би трябвало да знаят какви избори се готвят – фалшифицирани. Обръщаме се и към омбудсмана, която изрази позиция. Леви, десни, центристи имаме идея за обединяване и тя е да спрем диктатурата на режима "Борисов " през днешния ден и всяка тирания на която и да е партия на следващия ден. Този текст, който в този момент ще обсъждаме е първият от няколко, които касаят машинното гласоподаване. Припомням, че през 2014 година беше въведено машинното гласоподаване в Изборния кодекс. С пътна карта през 2019 година, т.е. в този момент да имаме изцяло обезпечено такова във всяка изборна секция в България. Вместо това да се случи през днешния ден сме очевидци на опит това съвременно и модерно достижение на българското изборно законодателство да бъде редуцирано и анулирано. Питаме се за какво? След като по увещание от ръководителя на Бюджетна комисия има пари в бюджета за машини, откакто има механически благоприятни условия за тях, за какво пет години ги няма? Защото ръководещите от ГЕРБ желаят да ви подменят гласа. Защото машинното гласоподаване е гаранция за почтен избор, а те не желаят подобен. Защото ГЕРБ се готвят да фалшифицират изборите през 2019 година Какъв е методът да се реализира това? Един един единствен, като се наруши законът, признат през 2014 г “, сподели още Нинова.

„ Управляващите се отхвърлиха да изчистят мъртвите души в описите, като отхвърлилиха предлагането на Българска социалистическа партия. Намалиха кворума в комисиите, с цел да може ръководещата коалиция, с цел да може да си взима сама решенията. Няма да има машинно гласоподаване, с цел да купят и трансформират вота. Няма да имате и преференции “, добави още водачът на Българска социалистическа партия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР