Ако прекарвате голяма част от времето си в четене или

...
Ако прекарвате голяма част от времето си в четене или
Коментари Харесай

3 лесни упражнения от йога за по-добро зрение!

Ако прекарвате огромна част от времето си в четене или в гледане на екрана на компютър или смарт телефон, вероятно знаете какво са изтощени и сухи очи. Може би и зрението ви е станало замъглено, или ви лишава повече време, в сравнение с е било до неотдавна всекидневно за вас, с цел да коригирате фокуса си.

С йога можете да постигнете неотложно усъвършенстване на яснотата, с която виждате, подвижността на очите и разширение на периферното зрение. Съвременната просвета също поддържа упражненията от йога, които са предопределени за очи. Според корейско изследване, в случай че те се извършват за 8 седмици, се открива забележителен спад в изтощението на очите.

Спрете увреждането на очите от компютърните екрани

Работата на компютър е изключително нездравословна за очите ви, тъй като взирането в екран понижава честотата и пълнотата на мигането. Ако не мигате вярно, това може да докара до сухи, раздразнени очи.

Естествено мигаме към 40 пъти в минута, а когато сме пред екран към 20 пъти. Ето за какво е нужно да вършиме почивки от вторачването в екрана на всеки 40 минути, като си давате време да дишате, мигате и гледате в далечината.

Класическите йогически извършения освен ще усилят скоростта на вашите мигвания, до момента в който ги изпълнявате, само че и могат да усилят скоростта на мигането ви в всекидневието, сочи индийско изследване.

Подобрете зрението си с извършения
Източник: elle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР