Ако предложението за предоставяне на военна помощ за Украйна не

...
Ако предложението за предоставяне на военна помощ за Украйна не
Коментари Харесай

ДБ настоява парламентът да обсъди предложението за военна помощ за Украйна

Ако предлагането за даване на военна помощ за Украйна не бъде включено в дневния ред на Комисията по външна политика, от " Демократична България " (ДБ) ще се опитат да го наложат посредством процедурата, заложена в правилника на Народното събрание. Това съобщи Атанас Славов, народен представител от " Демократична България ".

" Ще използваме всички парламентарни способи на деяние, в това число ще потърсим, в случай че не бъде импортирана още веднъж, ще търсим самодейност от народни представители да бъде импортирана. Една трета от членовете на комисията могат да внесат точка в дневния ред. Но за жалост сигналът не е положителен. "

По думите на Славов имало сигнали от техни съдружни сътрудници, че ще ги поддържат.

Миналата седмица ръководителят на Комисията по външна политика Венцислава Любенова от " Продължаваме промяната " анулира разглеждането на предлагането, защото то се нуждаело от прецизиране. Славов оспори тази теза.

" Няма законови несъгласия. Ако някой мисли, че има потребност от прецизиране, да внесе различен план на решение да се разиска дружно. "

Славов увери, че даже да не бъде признато предлагането за оказване на военна помощ за Украйна, това няма да провокира разпад в обединението:

" Не, не мисля, че това ще има пряк резултат върху обединението, само че ясно ще покаже още веднъж по какъв начин обединението се оправя с една спешна обстановка. "
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР