Ако правителствата по света не използват огромните средства, които разпределиха

...
Ако правителствата по света не използват огромните средства, които разпределиха
Коментари Харесай

Колективният егоизъм трябва да отстъпи пред инвестиции в младото поколение

Ако държавните управления по света не употребяват големите средства, които разпределиха за справяне с ковид, с цел да реформират стопанските системи си, ще се изправят пред нова дългова рецесия. Това предизвести в тирада на Срещата в Римини, където се организира годишната католическа спогодба някогашният президент на Европейската централна банка Марио Драги. Това е първото публично изявление на Драги откогато той напусна лидерския пост отпред на ЕЦБ през предишния октомври. Ето какво още съобщи той:

В продължение на дълги години груповият нарцисизъм караше държавните управления да насочват запаси и внимание към начинания, които генерираха незабавни политически дивиденти. В новите условия това е към този момент изцяло недопустимо.

Страните ще поддържат високи дългови нива дълго време, само че този дълг ще остане резистентен, в случай че се употребява за продуктивни цели, да вземем за пример вложения в човешки капитал, в основна за производството инфраструктура, в проучвания.

В сегашната обстановка е неотложно и незабавно да се влагат големи интелектуални и финансови запаси в образованието и младежите.

Лишаването на един младеж от бъдещето му е една от най-лошите форми на неравноправие.

Трябва да вземем образец от тези, които са възстановявали света, Европа и Италия след Втората международна война. Дълговете, които в този момент се генерират, ще бъдат плащани от тези, които през днешния ден са млади. Следователно, наш дълг е да им предоставим средства, с които да генерират благосъстояния за изплащането на отговорностите.

Правителствата, които са поели огромни задължения, с цел да финансират посткоронавирусни стимулитащи пакети, би трябвало да внимават да не пропилеят парите.

Ако средствата се употребяват за непродуктивни цели, това ще се схване като „ неприятен заем “ и устойчивостта им ще ерозира. Ниските лихви сами по себе си не са гаранция за висока резистентност.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР