Ако потенето през нощта продължава 2-3 месеца и не зависи

...
Ако потенето през нощта продължава 2-3 месеца и не зависи
Коментари Харесай

За какви смъртоносни болести предупреждава нощното изпотяване

Ако потенето през нощта продължава 2-3 месеца и не зависи от температурата в стаята, това може да демонстрира болести, някои от тях доста рискови. Това сподели терапевтът, доктор от най-висока категория и обща процедура Лариса Алексеева.

Най-честата причина са равнищата на хормоните. Това важи изключително за дамите. Според лекаря, намаляването на равнищата на естроген по време на менопаузата може да докара до нощно изпотяване, написа уеб сайтът zdrave.to.

Може да става въпрос и за инфекции, защото множеството от тях предизвикват смяна в телесната температура. При внезапно намаление на температурата се появява щедро изпотяване.

Освен това аргументите могат да бъдат вегетоваскуларни инфекции, сърдечно-съдови болести. Отделно лекарят разпознава инфекциозни болести, като ХИВ / СПИН, сифилис и полово излъчени заболявания. В тези случаи изпотяването е съпроводено от тресчица, обрив, интоксикация, хронична отмалялост.

Лимфом - групата от ракови болести има няколко признака, един от които е нараснало изпотяване през нощта. Това заболяване е съпроводено от увреждане на кръвоносните съдове и лимфните жлези.

" Но не би трябвало незабавно да се паникьосвате, в случай че откриете сходна симптоматика при себе си, не е належащо незабавно да подозирате най-лошото. " Необходимо е обаче да методите към здравето си отговорно и да извършите нужните прегледи, с цел да изключите тази причина за щедро нощно изпотяване, поучава лекарят.

Изпотяването е друго. Когато потта е лепкава, това е сърдечно-съдово заболяване, да вземем за пример, аритмия. Нормалната пот без аромат е симптом на психосоматични проблеми.

Изхвърлянето с неприятни миризми демонстрира проблеми с червата. Ако избрани елементи на тялото се потят (например краката) - това демонстрира съществуването на гъбички. Когато потните жлези на главата интензивно работят, има проблем с хормоните.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР