Ако потърсите Ивета Георгиева и Любомир Дянков в социалната мрежа

...
Ако потърсите Ивета Георгиева и Любомир Дянков в социалната мрежа
Коментари Харесай

Нестандартни професии: Ивета, която общува с хиляди студенти и Любомир, който следи инвестиции за милиони

Ако потърсите Ивета Георгиева и Любомир Дянков в обществената мрежа за професионални контакти LinkedIn, където всеки консуматор свързва името си с съответна служебна позиция, евентуално ще се изненадате да разберете с какво се занимават. Ивета е младши експерт " Партньорства с университети " към отдел " Човешки запаси ", а Любомир - " Investsteuerer " (чете се " Инвестщойерeр " и идва от немски език) или експерт по ръководство на вложения към отдел " Процеси и вложения ".

Двамата бизнес герои в действителност са част от едно ново течение в корпоративния свят - на основаването на нови специалности, които до момента или изобщо не са съществували, или ги познаваме под друга форма. Ако се върнем още веднъж на образеца с LinkedIn, прегледайте обявите за работа в платформата и сами ще се убедите в думите ни.



" Твоето БЪДЕЩЕ " е обща платформа на Webcafe.bg и Money.bg за кариерно развиване, която свързва гениите с бизнеса.

Да бъдеш дипломат на най-големия частен шеф в България

Със лични думи бихме сравнили позицията на Ивета с тази на " дипломат " - индивидът, който бива изпращан в друга страна, с цел да съхранява и поддържа положителните връзки. В нейния случай тя съставлява Kaufland България - най-големият шеф в частния бранш у нас с близо 7 500 чиновници към ноември 2023 година, пред университетската общественост, която наброява 215 000 дейни студенти и 20 000 преподаватели по последни данни на Национален статистически институт.

" Основната ми задача е да установя връзка сред нашата компания, от една страна, и студентите, от друга ", коментира Ивета Георгиева. За задачата тя посещава висшите учебни заведения в страната, където изнася презентации, беседва с младежи, води дейна връзка с администрацията и може би най-важното - подава ръка и гради връзки сред бъдещите гении и немския колос.
 Ивета Георгиева, младши експерт
Източник:

Ивета Георгиева, младши експерт " Партньорства с университети " към отдел " Човешки запаси "

Само през 2023 година младият специалист в областта на човешките запаси е общувала с над 2 000 студенти, които демонстрират интерес и имат капацитет за развиване в бранша на търговията с бързооборотни артикули. " А аз избирам да се занимавам с недвижими парцели ", по този начин реагират част от студентите по време на нейна презентация. Това единствено демонстрира какъв брой основна е нейната роля на " дипломат " за възприемането на работодателската марка на Kaufland. Просто тъй като с изключение на търговец или чиновник в магазин, веригата предлага редица административни и бизнес позиции с отлична вероятност, за които малко младежи знаят. Така да вземем за пример компанията има цялостен екип, който се занимава с отдаване чартърен на търговски площи, а също и тесни експерти, ангажирани с концепцията за стабилно строителство на Kaufland.

Ивета е ученик на Софийския университет " Св. Климент Охридски " - скъп интервал, който през днешния ден й дава преимущество в работата й откъм познаване на академичната среда. Тя приключва бакалавърска степен " Социални действия ", а след това и магистратура " Регионално развиване и политика: Управление на човешките запаси ". Попада в компанията през младежките стратегии за развиване на " Kaufland ", като това я трансформира в съвършен техен дипломат за идващите випуски. " Повечето работодатели търсеха младежи с опит, а аз нямах подобен. Ето за какво се включих в програмата " Управители на бъдещето ", посредством която получих опция за образование и придобиване на умения в сферата, а по-късно ми предложиха да остана за непрекъснато в компанията ", споделя тя.

За позицията си споделя, че във вътрешнофирмен проект тя е извънредно сложна и ангажирана с разнообразни действия - от административни задания като оформяне на документи и презентации, до връзка и срещи с множеството отдели, както и доста пътувания в и отвън страната.

Част от уговорките на Ивета са да провежда един от най-успешните планове на компанията в посока работа със студенти - Бизнес академия Kaufland - УНСС. В нея най-големият частен шеф у нас си партнира с най-големия стопански университет в страната - УНСС, с цел да подбере 30 души, които да образова на съвременни бизнес практики. Резултатът: 1/3 от тях не престават развиването си в Kaufland по някоя от младежките стратегии - стажантската, Управители на бъдещето или Търговска академия. След сполучливия първи сезон на програмата на 12 март започва и вторият сезон на на практика насочената бизнес академия.
 Снимка 658559
Планьорът на вложения в компания с над 2 милиарда лв. годишен оборот

Ако Ивета се среща със стотици студенти, с цел да показва Kaufland България, то Любомир Дянков е зает с вложения за милиони в компанията. Той е специалистът, който изготвя и следи за осъществяването на капиталовата стратегия на сдружението, в която влиза голяма палитра от действия - от плановете за нови магазини из страната до построяването на основните логистични бази.

Така да вземем за пример през 2023 година комерсиалната верига отвори два нови обекта в София - втори в квартал " Люлин " и първи хипермаркет в " Манастирски ливади ", чиято обща стойност възлиза на 90 милиона лв.. Отделно други 25 милиона лв. са вложени в рационализация на 9 съществуващи филиала в цялата страна, като това са единствено част от плановете, които минават през бюрото на Дянков. " Предизвикателството тук е определянето на рамката и вярното обмисляне на дейностите, включени в капиталовия проект, като всяка една активност, обвързвана с вложения, е много сензитивна ", споделя финансистът.

Всъщност през сметкоплана, воден през годините от Любомир, минават най-малко 40 хипермаркета, в чието капиталово планиране той взе участие. Когато постъпва на работа в Kaufland България като счетоводител към отдел " Дълготрайни активи " през 2010 година, броят на магазините у нас е едвам 22, до момента в който през днешния ден към този момент 65 обекта носят логото с огромното " К ". После специалистът се реалокира в дирекция " Централни отдели ", където дава отговор за администрирането на недвижимите парцели, с цел да стигне до позицията, която съчетава типичен умения по счетоводство, само че сама по себе си е неповторима - Investsteuerer (потърсихме прилежно в търсачката Гугъл, само че без резултат).
 Любомир Дянков, експерт по ръководство на вложения към отдел
Източник:

Любомир Дянков, експерт по ръководство на вложения към отдел " Процеси и вложения "

Пред интернационалната кариера предпочитам българската

Любомир попада в компанията целеустремено, тъй като както самичък признава: " Взех решение, че желая да се развъртвам в огромна интернационална компания. Тогава си направих изследване за компании, които оферират подобен вид развиване, тъй като ми беше значимо да намеря работа, в която имам бъдеще. Така и до ден сегашен виждам, че съм направил верния избор, тъй като в огромната компания има и огромни благоприятни условия ".

Kaufland дава разнородни и безусловно неограничени благоприятни условия за развиване освен в страната, само че и в другите страни, в които компанията развива активността си. Ето за какво изниква резонния въпрос - за какво да съблюдава единствено българските капиталовложения, като пред него стоят благоприятни условия за интернационална кариера, изключително в колос с голям брой структури като Kaufland? " Възможности постоянно е имало и продължава да има, само че тук ме задържат фамилията и любовта към родината ", споделя Дянков.

Макар и в по-ранен етап на кариерата си, Ивета Георгиева също вижда по-скоро мястото си тук, в страната. Тя споделя, че вътрешнофирмената миграция на работна мощ е добре развита и всеки чиновник може да потърси и да получи опция за развиване в някой от другите отдели като Търговска дирекция, Администрация и финанси, Клиентски мениджмънт, Управление на недвижимостите, Експанзия, Маркетинг, Централни отдели и още, стига да има свободно място. В този ред на мисли не е належащо да изминеш хиляди километри, с цел да намериш твоето желано работно място.

Нито пък пожеланото занимание - и Ивета, и Любомир се отдават на ексцентрични занимания в свободното си време. Тя залага на мощния адреналин, приближаващ от скокове с парашут, полети с моторен делтапланер и полети с балон, а той на планинско каране на АТВ, завършения с мотор, ски и сноуборд.

" " се осъществя в партньорство с,,,,,,,,,,,,,.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР