Ако постоянно се оплаквате, че храната ви се разваля твърде

...
Ако постоянно се оплаквате, че храната ви се разваля твърде
Коментари Харесай

Съвети на опитни домакини за удължаване на свежестта на храната в хладилника

Ако непрекъснато се оплаквате, че храната ви се скапва прекомерно бързо, макар че се съхранява в хладилника, сте попаднали на верния текст. Има метод това да се предотврати.

Какво би трябвало да слагаме на най-горния рафт?

Горният рафт е най-топлото място в целия ледник. Затова е добре на него да съхранявате маринованите храни и готовите артикули.

 ледник

Съвет: На този рафт можете да съхранявате и неизядените останки от обяда или вечерята. Така ще ви е по-лесно да ги забележите и да не забравяте да ги изядете. Не ги дръжте в хладилника за повече от три дни.

Какво би трябвало да се сложи на междинния рафт?

Млечните артикули би трябвало да се съхраняват в средата на хладилника, защото за тях е нужна по-ниска температура. Става дума за кисело мляко, сметана, прясно мляко или сирене. Това пространство е уместно и за храни, чиито опаковки не могат да се затварят наново - те би трябвало да се употребяват допустимо най-бързо. 

 ледник

Какво би трябвало да се намира на най-долния рафт?

Най-долната част на хладилника е най-студената. Ето за какво там би трябвало да съхранявате най-вече бързо развалящи се храни, като сурово месо или риба. Друго преимущество е, че водата или течността от месото или рибата няма да капе върху другите храни.

Съвет: Поставете месото или рибата в пластмасова кутия с похлупак, който може да се затваря. Това ще я резервира свежа за по-дълго време. Месото може да се съхранява в хладилника в продължение на няколко дни при температура от 0 до 4 градуса, до момента в който каймата може да се съхранява за не повече от 8 часа - по-добре е да се употребява бързо.

Зеленчуци - внимавайте кои от тях съхранявате в хладилника

 ледник

Противно на това, което си мислите, не всички зеленчуци са подобаващи за предпазване в ледник. И по този начин, какво е по-добре да се съхранява отвън хладилника?

- домати, краставици и чушки;
- босилек;
- картофи;
- лук;
- чесън;
- хляб;
- зехтин;
- мед;
- цитрусови плодове като банани и ананаси, портокали.

Използвайте рационално рафтовете на вратата на хладилника

Температурата на вратата на хладилника мощно варира, защото е изложена на стайна температура, изключително когато хладилникът е отворен. Ето за какво това е най-подходящото място за предпазване на яйца, сосове, плодови сокове и конфитюри. От друга страна, рафтът с похлупак е подобаващ за предпазване на масло.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР