Ако попитате един опитен градинар къде да засадите чесъна, той

...
Ако попитате един опитен градинар къде да засадите чесъна, той
Коментари Харесай

Защо да садим чесъна близо до розите

Ако попитате един умел градинар къде да засадите чесъна, той незабавно ще ви уточни мястото към розите.

Сигурно се чудите за какво тези две растения би трябвало да са близо едно до друго. Чували ли сте за растителните спътници? Днес ще ви разкажем точно за тях и за какво розите и чесънът би трябвало да са в съседство.

Какви са изгодите от близостта сред розите и чесъна?

Ако двете растения порастват поотделно, екосистемата, която образуват, няма да е толкоз постоянна, в случай че те бъдат в непосредствена непосредственост.

Хората, които желаят да избегнат потреблението на пестициди и други торове, се преценяват точно с това и комбинират растенията по избран метод.

Когато чесънът е комшия на розите, той няма да разреши на вредителите да припарят до тях. Сигурно знаете, че неговият мирис гони всевъзможни инсекти.
 За поредна година - митинг на розопроизводителите, унищожават рози За поредна година - митинг на розопроизводителите, унищожават рози
За следващ път – митинги на розопроизводители. Причината още веднъж е тривиална – изкупната цена, която се движи към 1.60 лева..

Важно е обаче да знаете верните комбинации, в случай че имате планове да не употребявате пестициди.

До пъпешите, да вземем за пример, можете да засадите невен. Така ще предпазите плода от червеите, които го атакуват. Цветето е съвършената опция на химичните препарати, които другояче би трябвало да ползвате.

Ако желаете да имате най-красивата розова градина и всеки ден да се наслаждавате на уханието на това приятно цвете, побързайте да засадите чесън към него. Този зарзават ще ви подсигурява, че розите няма да са нападнати от инсекти и ще не престават да красят дворното пространство.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР