Ако попитаме петима диетолози за техните любими суперхрани, вероятно ще

...
Ако попитаме петима диетолози за техните любими суперхрани, вероятно ще
Коментари Харесай

Евтини, достъпни и полезни: Любимите суперхрани на диеотолозите

Ако попитаме петима диетолози за техните обичани суперхрани, евентуално ще получим най-малко 10 разнообразни отговора. Сред тях обаче има единодушие за някои артикули, просто тъй като науката е потвърдила, че те са извънредно значими за човешкото здраве.
Предлагаме ви някои суперхрани, които се продават на всички места и елементарно могат да заменят питателните добавки от аптеките. Вижте кои са те:

Боровинки - антиоксидант номер едно
Проучване всред най-масовите плодове и зеленчуци потвърждава, че боровинките нямат аналог и съперник, когато става въпрос за антиоксиданти. А антиоксидантите са страхотна предварителна защита против някои типове рак, сърдечни болести, деменция. Освен това боровинките обезпечават отбрана на уринарния тракт. За да си набавите достатъчната дневна доза антиоксиданти, половин купичка боровинки са изцяло задоволителни.

Овесени ядки за най-благоприятен банкет на фибри
Фибрите потвърдено понижават кръвното налягане и общия холестерол в кръвта. Овесените ядки са измежду положителните въглехидрати и са богати на бета-глюкани. Те държат кръвната захар в постоянни равнища, а също така са и страховит източник на протеини, който се грижи за мускулното възобновяване и напредък.

Зелен чай за супер метаболизъм
Зеленият чай е богат на антиоксиданти и в частност на катехини, които пазят клетките от увреждания. Те понижават възпаленията в тялото, кръвната захар и желае от сърдечни болести. Зеленият чай е измежду най-популярните способи за надзор на тежестта.

Ленено семе против възпаления в тялото
Лененото семе не е просто добър източник на фибри - то е цялостно с омега 3. Става въпрос за есенциални мастни киселини, които понижават възпаленията в тялото. Освен това се грижи за здравия тип на кожата. Ако имате проблеми с храносмилането, още веднъж може да пробвате да добавите ленено семе в менюто си.

Маслиново масло за сърцето
Зехтинът е здравословна лой, която демонстрира в редица изследвания, че се отразява чудесно на здравето на сърцето. Освен това може да намали инсулина и кръвната захар. Зехтинът е богат и на полифеноли, които потвърдено оказват помощ за понижаване равнищата на холестерола в кръвта.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР