Ако подстригвате косата си твърде често, това може да ви

...
Ако подстригвате косата си твърде често, това може да ви
Коментари Харесай

Колко често да се подстригваме според типа коса

Ако подстригвате косата си прекомерно постоянно, това може да ви попречи да ви попречи да я пуснете дълга. Ако пък я подстригвате прекомерно рядко, тя може да се трансформира в плява. Но какъв брой постоянно е " постоянно " и какъв брой рядко е " рядко "?
Най-доброто нещо, което можете да извършите, е да подстригвате косата си съгласно типа ѝ.
1. Къдрава коса
Хората с къдрава коса може да я подстригват по-рядко. Това е по този начин, тъй като даже когато стартира да пораства, няма да наподобява доста по-различно.
2. Къса коса
Ако желаете да оставите косата си да пораства, подстригвайте я на всеки 6 месеца. Но в случай че желаете да запазите дължината и прическата си, подстригвайте я на всеки 3 месеца, поучава.
3. Чуплива коса
Чупливата коса нормално е много суха. Ето за какво е целесъобразно да я подстригвате един път на 6-12 седмици. В случай, че косата ви е повредена или боядисана, би било по-добре да я подстригвате всякога, когато я боядисвате. Така ще предотвратите несъразмерното изгаряне на краищата.
4. Права коса
Правата и фина коса може да бъде сложна за поддържане. Трябва да я подстригвате постоянно, само че не по доста. Най-добре е да посещавате фризьора си един път на 10 седмици.
5. Гъста коса
Гъстата коса не се нуждае от подкастряне по-дълго време. Добре е да подстригвате косата на всеки 6 месеца.
6. Тънка коса
По-тънката коса е склонна към раздробяване. Плюс това може бързо да загуби формата си. Така че, с цел да запазите прическата си, е добре да я подстригвате на всеки 2 месеца.
7. Цъфтяща коса
Ако косата ви е склонна да цъфти, употребявате преса или маша, или я боядисвате постоянно, по-добре е да я подстригвате един път на 8 седмици.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР