Ако подадат декларациите си по електронен път до 31 януари

...
Ако подадат декларациите си по електронен път до 31 януари
Коментари Харесай

Можем да ползваме 5% отстъпка, ако подадем данъчните декларации онлайн

Ако подадат декларациите си по електронен път до 31 януари 2019 година, физическите лица могат да ползват 5% отстъпка върху налога за довнасяне по годишната си данъчна декларация, само че не повече от 500 лева Това оповестиха от Националната организация по приходите (НАП). Допълнително изискване за прилагане на отстъпката е жителите да нямат подлежащи на наложително осъществяване обществени отговорности, както и да внесат целия размер на налога за довнасяне до 31 януари 2019 година
 
Най-бързо и елементарно декларацията се подава по интернет с личен идентификационен код. Срокът за подаването на декларациите за облагане на приходите e 30 април 2019 година, показаха от приходната организация.
 
Годишната декларация за облагане на приходите с баркод вече е оповестена на интернет страницата на НАП - www.nap.bg, допълниха от приходната организация. Формулярът с баркод пресмята автоматизирано дължимия данък след попълване на информация за получените приходи, импортираните осигурителни вноски и употребените облекчения, припомнят от Национална агенция за приходите.
 
Електронната декларация би трябвало да се изтегли на компютър от интернет страницата на Агенцията - www.nap.bg и да се попълни " офлайн ". Подаването на декларация с баркод подсигурява на клиентите на администрацията, че няма да позволен механически неточности, така като дължимият налог се пресмята автоматизирано след попълване на приложенията за другите типове приход, прибавиха от Национална агенция за приходите.
 
От приходната организация припомнят също, че изпращането на декларация с баркод предполага и по-бързо възобновяване на надвнесен налог. Това е по този начин, тъй като не се постанова спомагателното култивиране и попълване на данните от тези заявления ръчно, защото информацията непосредствено се трансферира от формуляра след сканирането на баркода. Подаването на декларацията с баркод става посредством изпращане по пощата или на място в някои пощенски станции, където непосредствено ще бъде публикуван входящ номер. Декларацията може да се подаде и персонално в офис на Национална агенция за приходите.

Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни заявления и внасяне на суми към бюджета може да се получи на телефона на Национална агенция за приходите 0700 18 700 на цената на градски диалог или в уеб страницата на Национална агенция за приходите www.nap.bg, се показва в известието.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР