Ако петицията събере 1 милион подписа, ЕК ще е длъжна

...
Ако петицията събере 1 милион подписа, ЕК ще е длъжна
Коментари Харесай

Инициатива иска да забрани синтетичните пестициди

Ако петицията събере 1 милион подписа, Европейска комисия ще е длъжна да се вслуша в настояванията.

Европейската гражданска самодейност „ Спасете пчелите и фермерите! “ упорства за  забрана на синтетичните пестициди в Европейски Съюз до 2035 г.  Нейното подписване е в ход до края на месец септември 2021 г, оповестиха от Agri.bg

Кои фермери имат право на преотстъпен налог?

Осем страни членки към този момент доближиха прага на подписали се. Това са:  Австрия, Белгия, Франция, Германия, Румъния, Унгария, Латвия и Нидерландия . Към момента петицията е подкрепена от 220 организации и над 631 000 европейци.

Освен последователното унищожаване на пестицидите от самодейността упорстват също да се вземат ограничения за възобновяване на биологичното многообразие в земеделските площи, както и за  поддръжка на фермерите в този преход към агроекология.

Нужна е поддръжка за дребните устойчиви ферми, тъй че да се разшири биологичното земеделие и да се поддържат проучвания на селското стопанство без пестициди и ГМО “, аргументират се уредниците.

Тяхната самодейност започва още през ноември 2019 г.  Ако събере 1 милион подписа, Европейската комисия ще бъде законово задължена да изследва отправените претенции и да предложи обвързващи правни актове за страните членки.

Целта е да се откри модел, който дава отговор на потребностите на околната среда, фермерите и жителите, тъй че всички да се процъфтяват дружно. Тя  може да се подпише онлайн или на разпечатани хартиени формуляри.

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР