Ако отстъпката с намаляване на ДДС-то влезе в сила, то

...
Ако отстъпката с намаляване на ДДС-то влезе в сила, то
Коментари Харесай

Какво са обещали срещу намаленото ДДС хотелиерите?

Ако отстъпката с понижаване на ДДС-то влезе в действие, то от сектора на хотелиерите и ресторантьорите се ангажират да прогонят т.нар " черни овце ", които са в сивия бранш. Това изясни пред Българска национална телевизия Лъчезар Захариев от Българската асоциация на заведенията.
Вчера след диалог с премиера Бойко Борисов беше взето решение за понижаване на 9% ДДС-то за заведения и заведения за хранене. Днес мярката би трябвало да бъде облечена в законова норма, която депутатите да гласоподават когато се върнат на работа в Народното събрание.
Най-важното ще бъде наложителна регистрация по Данък добавена стойност за всички в бранша, изясни Захариев.  
Защо това досега не е сторено, като е обикновено условие за работата на сектора? Отговорът беше витиеват и основан на " малките врати " в наредбите.
Според Захариев тази мярка ще подсигурява и увеличение на минималната работна заплата за хората.
Кризата сподели, че този отрасъл има незабавна потребност от ограничения. Затварянето на целия отрасъл остави хората без приходи, разяснява Захариев.
Дали ще се понижат цените в заведенията обаче, отговорът беше " не тъкмо ".
Това Данък добавена стойност е помощ за един отрасъл, който досега работи от месец за месец. Ние за два месеца нямаме безусловно никакви средства, добави Захариев.
Нашият отрасъл желае доста от дълго време ставката на Данък добавена стойност да бъде изменена и освен тя, а и други неща, които би трябвало да бъдат изменени. До момента нямаше чуваемост и трябваше да стигнем до премиера, сподели още той.
От през днешния ден всички хотели и заведения за хранене могат да проработят при съблюдаване на противоепидемични ограничения.
Парламентът реши: По-ниски цени за плажни такъми, хотелите отварят утре
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР