Ако отношенията с партньора ви не вървят, е напълно възможно

...
Ако отношенията с партньора ви не вървят, е напълно възможно
Коментари Харесай

6 съвета, ако искате да скъсате с партньора

Ако връзките с колегата ви не вървят, е изцяло допустимо да пожелаете да скъсате с него. Раздялата в никакъв случай не е приятна, само че в множеството случаи тя е за положително. Никой не желае да си губи времето с несъответствуващ човек, вместо да живее живот, който го прави благополучен. Да съобщите на някого, че желаете да скъсате не е лесна задача. Може да срещнете разнообразни страсти, които да доведат до сериозен скандал или взаимни сълзи.

Хубаво е да бъдете безапелационна в позицията си, тъй като сходен диалог може да ви накара да се съмнявате във личното си мнение.

Затова ето няколко съвета по какъв начин да кажете на някого, че желаете да скъсате:

Избягвайте обвинителните игри

Най-добрият отговор на въпроса по какъв начин да методите спокойно при предпочитание да скъсате с половинката си е да прескочите играта на взаимни обвинявания. Те не служат за никаква продуктивна цел в този диалог, даже в случай че смятате, че сътрудникът ви е отговорен. Вместо това се концентрирайте върху изразяването на личните си усеща и мисли, без да сочите с пръст.

Поддържайте известието си малко и избягвайте да се впускате в подробни пояснения или да преразказвате минали проблеми. Като останете твърди и директни в общуването си, можете да отстоявате решението си, като в същото време сведете до най-малко опцията за по-нататъшни спорове или продължителни полемики.

 6 съвета, в случай че желаете да скъсате с колегата

Избягвайте разногласията и се откажете от защитната реакция

Този интервал ще бъде извънредно прочувствен и разтревожен за вас и колегата ви. Затова е извънредно значимо да избягвате да влизате в разногласия или да се защитавате, до момента в който казвате на приятеля си, че желаете да скъсате.

Подобни дейности евентуално ще доведат до ескалация на напрежението и ще попречат на ефикасната връзка. Възможно е страстите да се повишат и е естествено да възникне напрежение. Въпреки това запазването на спокойна и незащитна настройка може да спомогне за по-продуктивна и уважителна полемика.

Бъдете отворени за договаряния

Да приказваме за желанието си да скъсаме с някого е доста по-трудно, в сравнение с да вземем решение за това. Когато сте подготвени да информирате колегата си, уверете се, че не действате безогледно. Важно е да бъдете отворени за договаряния и разискване.

Признайте, че раздялата включва разнообразни на практика и прочувствени аспекти, които ще изискват взаимно обсъждане и единодушие. Като насърчавате атмосфера на неприкритост, можете да създадете пространство за продуктивни диалози по значими въпроси, като да вземем за пример по какъв начин да разделите домашния любим, в случай че имате подобен или някои движимости, които сте купили с общи пари.

 6 съвета, в случай че желаете да скъсате с колегата

Определете ясни граници

Когато обсъждате желанието си да скъсате, ясно съобщете упованията си по отношение на връзката, персоналното пространство и взаимоотношенията през този сложен интервал. Установете ясни граници, с цел да поддържате чувството за непоклатимост и почитание по време на целия развой. Това може в допълнение да помогне за свеждане до най-малко на споровете и да обезпечи рамка, в която вие и вашият брачен партньор да се ориентирате по-гладко в процеса на раздялата.

Осигуряване на поддръжка

Тази вест ще окаже доста въздействие върху брачна половинка ви, тъй че когато говорите за желанието си да скъсате, не забравяйте да му предложите поддръжка, до момента в който се оправя със личните си страсти и промени. Уверете го, че сте разполагаем, с цел да го подкрепите прочувствено и да му окажете помощ в този сложен интервал. Насърчавайте го да потърси лична група за поддръжка.

Оказването на поддръжка не значи да се примирите или да измененията решението си. То значи да присъствате, да слушате интензивно и да оферирате схващане и добрина. Избягвайте да давате обещания, които не можете да извършите, или да давате подправена вяра.

 6 съвета, в случай че желаете да скъсате с колегата

Поемете цялостна отговорност за възприятията си

От значително значение е да поемете отговорност за личните си страсти и да ги изразявате, като употребявате думата „ аз “. Този метод ви разрешава да предадете възприятията си, без да обвинявате колегата си. Като употребявате „ аз “, като да вземем за пример „ усещам “, „ нуждая се “ или „ осъзнах “, вие се фокусирате върху персоналния си опит и вероятност. Това оказва помощ да се избегне предизвикването на защитни реакции или ескалирането на спорове, когато кажете, че желаете да скъсате.

Оценете тази статия
Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР