Ако от Нова година сте си обещали да бъдете по-активни

...
Ако от Нова година сте си обещали да бъдете по-активни
Коментари Харесай

Със „Sofia Coin“ пестим вредни емисии, печелим награди, а общината ще подобрява инфраструктурата

Ако от Нова година сте си дали обещание да бъдете по-активни и „ зелени “ във всекидневието си, мобилното приложение Sofia Coin по плана InnoAir ще ви даде освен спомагателен тласък, само че и награди. Зад създаването му стои Асоциацията за развиване на София и Столичната община.

 С приложението жителите, които се движат пеш, карат колело или употребяват електрически тротинетки , могат да отчетат изминатите километри, както и спестените нездравословни газове, да споделят достиженията си с другари.

Наградите варират от ръкавици и каска за колоездене до безвъзмездни билети за концерти и други приятни изненади.

За по-малко от месец към този момент десетки консуматори са свалили приложението. То е двуезично и може да се употребява и от посетители на София от чужбина, изясни пред Радио София Саня Раева от Асоциацията за развиване на София. И обобщи:

„ Формулата е елементарна и работеща – по-чист въздух, по-активен метод на живот и – награди. “

В случая Столичната община е изключително дейна. Приложението ще даде информация за най-често употребяваните направления с другите различни способи на напредване. Тези трасета ще бъдат заложени в капиталовата стратегия на общината за по-добро поддържане на инфраструктурата . Данните, в това число и спестените нездравословни излъчвания, ще бъдат оповестени на всеки 4 месеца, добави Саня Раева.

С нея беседва Лили Големинова.

Приложението Sofia Coin за Android може да изтеглите от , а за iOS от .
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР