Ако обстоятелствата налагат, България ще трябва сериозно да работи със

...
Ако обстоятелствата налагат, България ще трябва сериозно да работи със
Коментари Харесай

Заков: Ако обстоятелствата налагат, България ще трябва сериозно да работи със съюзниците си от НАТО



Ако събитията постановат, България ще би трябвало съществено да работи със съдружниците си от НАТО, сподели министърът на защитата Драгомир Заков след съвещанието на министрите на защитата на Алианса.

" На този стадий България ще разчита на бойната група, която се води от страната ни и в която има мултинационален детайл ", сподели министър Заков. Той подсети, че сме поканили съдружници за присъединяване и добави, че към този момент има поръчки от няколко страни.

Министърът сподели още, че са нужни виновни решения, които " не печелят " гласове, само че са нужни за сигурността на българските жители, а и на водачите.

" Няма по какъв начин да запълним дефицити, без да работим със съдружниците ни от НАТО на наша територия ", акцентира той.

" Очаквам да чуя, че Съединени американски щати остават мощно ангажирани към източната част на Алианса ". Така Заков отговори на въпрос какво чака от визитата в страната ни на американския секретар по защитата Лойд Остин.

За изтребители Ф-16 министър Заков съобщи, че има забавяне в доставките, поради следствията от коронавирусната пандемия, свързани с дефицита на чипове. В тази връзка той дефинира като " сериозно " ситуацията във Военно-въздушните ни сили.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР