Ако обичате леки, летни десерти с плодове, този галет с

...
Ако обичате леки, летни десерти с плодове, този галет с
Коментари Харесай

Летен десерт с праскови и крема сирене

Ако обичате леки, летни десерти с плодове, този галет с праскови и крема сирене ще ви въодушеви и очарова. Добавката от крема сирене придава превъзходен свършек на десерта - хрупкаво маслено тесто, сочни праскови и гальовен крем - необикновено вкусно!
Необходими артикули:
200 г брашно
50 г кристална захар
щипка сол
125 г студено масло
1 яйцe
100 г крема сирене
4 броя праскови
3 с.л. кристална захар
2 ванилии
1 с.л. царевично нишесте
20 г масло
1 яйце за намазване

Начин на подготвяне:
Сложете в купа брашното, солта и захарта. Нарежете на дребни части маслото и претрийте с ръце, до момента в който получите фини маслени трохи. Добавете яйцето и разбъркайте. Ако сместа ви се стори ронлива прибавете 1 с.л. вода и оформете на топка тесто. При мен не се наложи. Увийте го в стреч фолио и охладете за половин час.
Измийте прасковите, без да ги белите. Нарежете ги на полумесеци и ги сложете в купа. Поръсете със захарта, нишестето и ванилиите. Разклатете купата, с цел да се разтворят в сока на прасковите. Оставете настрани.
Загрейте фурната на 190 градуса.
Пригответе тава, покрита с хартия за печене.
Извадете тестото. Поръсете малко брашно на плота. Разточете го във формата на кръг. Не се старайте да е отмерено. Колкото по-груп и селски тип има, толкоз по-естествено и хубаво стои. Сложете точилката в единия край и прехлупете част от тестото. Внимателно го прехвърлете в тавата. Другият вид е да го разточите непосредствено върху хартията и по-късно да я прехвърлите в тавата. Намажете по средата кръг от тъничък слой крема сирене, към половин сантиметър дебело, като оставяте към 2 см свободен борд по края. Леко отцедете прасковите от отделилия се сок и ги подредете върху крема сиренето, безредно или в кръг. Прехлупете краищата във вътрешността, като леко прищипвате.
Поставете тук-таме дребни късчета масло върху прасковите. Разбийте едно яйце в купичка и намажете с четка получилия се борд от маслено тесто.
Печете галета към 40-45 минути до подготвеност, до момента в който добие прелестен златист цвят по коричката.
Извадете и охладете. Преди поднасяне поръсете през цедилка с пудра захар, нарежете на части и, по избор, поднесете с топка ванилов сладолед.
Източник: vkusnoteka.bg
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР