Ако няма промяна в позицията на Скопие, не виждам смисъл

...
Ако няма промяна в позицията на Скопие, не виждам смисъл
Коментари Харесай

Димитър Ганев: Няма смисъл от провеждане на КСНС, ако няма промяна в позицията на Скопие

" Ако няма смяна в позицията на Скопие, не виждам смисъл от провеждането на Консултативен съвет ". Това съобщи в изявление за предаването " 12+3 " на стратегия " Хоризонт " политологът Димитър Ганев от проучвателен център " Тренд ": 

" Ако има компромис от страна на Скопие по отношение на рамката 4+1, то тогава подобен Консултативен съвет би бил нужен от позиция на обстоятелството, че при подобен компромис от страна на Северна Македония, би било добре всички политически сили да застанат общо в вероятно решение за повдигане на ветото, не че в миналото е поставяно това несъгласие, само че това е обособен въпрос. До този миг поне  нямаме информация, че подобен компромис е разполагаем. Ако няма сходен компромис, то тогава разумният въпрос е няма ли България да има същата позиция като на предходния Консултативен съвет, който доста ясно изрази позицията на България по отношение на проблема със Северна Македония ". 

Ганев добави още, че ключът за решението на този проблем се крие в президентството:

" Ако има някакъв компромис от страна на Скопие, то президентът е индивидът, който може да легитимира такова решение. Ако президентът не даде легитимност на това решение, това няма да бъде признато от българското общество, защото около 70% от българите са против сходно повдигане на ветото без компромис от страна на Северна Македония ".

Политологът от проучвателен център " Тренд " разяснява, че от няколко месеца тече доста мощно пренареждане на политическите пластове и то напълно ясно се вижда:

" Голяма част от хората привиждат в партията на Стефан Янев продължение на служебния кабинет, на волята на президента Румен Радев. Вече има задоволително послания и събития, които ни карат да мислим в противоположната посока, че Румен Радев и партия " Български напредък “ надалеч не са едно и също нещо, само че все пак ще би трябвало много време евентуално на публичното мнение да свикне с тази мисъл, само че това е инерционен развой въпреки всичко. В този смисъл аз не съм податлив да начертавам вероятности дали " Български напредък “ ще отива нагоре или надолу ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР