Ако няма някъде влошаване на епидемичната обстановка, на 15 септември

...
Ако няма някъде влошаване на епидемичната обстановка, на 15 септември
Коментари Харесай

Денков: Засега епидемичната обстановка позволява присъствен 15 септември


Ако няма някъде утежняване на епидемиологичната конюнктура, на 15 септември учениците ще стартират присъствено, това съобщи пред NOVA министърът на образованието Николай Денков.

„ Нашата задача е да държим оптимално отворени учебни заведения, оптимално присъствено образование, само че без да подлагаме на сериозен риск здравето на учениците и учителите “, акцентира той.

Ако по този начин наподобяват нещата, както през днешния ден, ще има тържества за 15 септември на всички места, добави министъръ. " Мен не ме тормози откриването на образователната година, това се прави в дворовете, навън, може да се обезпечи отдалеченост, могат да се обезпечат разнообразни часови пояси, тъй че да не се засичат разнообразни випуски. Проблемът е по какъв начин по-късно ще се развият нещата, когато децата влязат в клас - дали ще съблюдават ограниченията, каква е обстановката в града, в който се намира учебното заведение. Така че откриването на образователната година при тази епидемиологична конюнктура ще бъде присъствено ", уточни още Денков.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР