„Ако някой е недоволен от политиката на ГЕРБ, може да

...
„Ако някой е недоволен от политиката на ГЕРБ, може да
Коментари Харесай

Виктор Серафимов: „Републиканци за България“ ще бъде в следващия парламент

„ Ако някой е неудовлетворен от политиката на ГЕРБ, може да се прелее в „ Републиканци за България “, само че това не е отмъкване, това са естествени процеси, хората сами взимат тези решения . “ Това съобщи пред БНР един от учредителите на „ Републиканци за България “ - Виктор Серафимов. До момента той е част от екипа на Управителния съвет на Българска национална телевизия, мандатът му изтича в понеделник.

Виктор Серафимов уточни, че освен хора от ГЕРБ са в основата на новата групировка на Цветан Цветанов. „ Ще има доста членове, доста фрагменти на ГЕРБ, само че ще има и доста други. “

Никога не съм бил партиен член, политическият ми опит е дребен, влизам в този план като специалист, заявява Серафимов, който смята, че е извънредно време специалистите в тази страна да стартират да вземат участие във взимането на решенията, тъй като сме се нагледали "на политически интриги през последните 30 години ".

„ Републиканци за България “ ще бъде парламентарно показана партия в идващия парламент, предвижда Виктор Серафимов.

Като участник в митингите Серафимов акцентира, че кабинетът би трябвало да подаде оставка незабавно, неотложно “, тъй като през последната година виждаме работа на мрачно и се взимат решения с дълготрайни последствия, които не са обект на консенсус в обществото.

Според Виктор Серафимов оставка на основния прокурор Иван Гешев "няма да реализира кой знае какви резултати ".

" Какво ще се случи? Същият Висш правосъден съвет, който го избра, ще си избере един различен Иван Гешев. Ще има замяна, а не смяна ", разяснява Серафимов. Политическата квота във Висш съдебен съвет значи политически решения, а изборът на основен прокурор не би трябвало да бъде политическо решение, уточни още той.

„ Хората от моя кръг възприемат прокуратурата като една бухалка, като инструмент за лишаване на нечий бизнес – дали ще бъде обвързван с асансьори или с детски играчки – няма значение. Тази система има потребност от смяна. Оставката на господин Гешев е доста основна стъпка в този развой, само че не е задоволителна “, сподели още Серафимов.

„ Републиканци за България “ няма да бъде лидерска партия и няма да се солидализира единствено с един човек, счита той. По думите му Цветанов е "емблематична фигура, извънредно проведен експерт, добър специалист, който може да се бори за постигането на избрани цели ".

Серафимов назова „ Апартаментгейт “ добре развъртян компромат за "един човек да бъде дискредитиран ". Прилагането на двоен критерий не е кардинален способ за решение на проблемите в една страна, акцентира Серафимов.

Един човек за един апартамент, въпреки и евентуално безценен, бе разследван от цялата страна. Секретарката на премиера има къща за над 1 милион в покрайнините на София. Това не е тематика, която се разяснява “, посочи той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР