Ако някога сте се чудили как точно изглежда деленето на

...
Ако някога сте се чудили как точно изглежда деленето на
Коментари Харесай

Това хипнотизиращо таймлапс видео на клетъчно делене е истинско. И зрелищно

Ако в миналото сте се чудили по какъв начин тъкмо наподобява деленето на клетките, този необикновен таймлапс от francischeefilms в YouTube ще ви обезпечи най-хубавия взор до момента, който демонстрира по какъв начин същинска яйцеклетка на попова лъжичка се дели от четири кафези до няколко милиона единствено в разстояние на 20 секунди.

Разбира се, това е светкавична скорост спрямо времето, което действително лишава процесът. 33 часа интензивно разделяне са събрани в тези секунди, с цел да се насладите на тази невероятна панорама.

Видът, който се развива пред очите ни, е Rana temporaria, или елементарна жаба, която снася сред 1000 и 2000 яйца едновременно в плитки сладководни езера.

Авторите на видеото изясняват, че е трябвало да си изградят особено съоръжение, с цел да снимат по този метод и да измислят метод, по който да получат подобаващото осветяване и мискроскопно нарастване.

„ Целият микроскоп е подложен върху антивибрационна маса. Няма значение какъв микроскоп се употребява за тази цел – изясняват francischeefilms на страницата си в YouTube.

Има безчет други променливи, които вземат участие в реализирането на подобен сложен кадър: температурата на околната среда по време на снимките; времето, в което се събират яйцата, качествата на оператора, видът вода, който се употребява, качеството на камерата и така нататък “

Като резултат от всички тези деликатно изчислени фактори, можем да се насладим на брилянтния резултат.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР