Ако някога сте имали връзка, вероятно сте преживели онзи вълшебен

...
Ако някога сте имали връзка, вероятно сте преживели онзи вълшебен
Коментари Харесай

Колко наистина продължава фазата на медения месец

Ако в миналото сте имали връзка, евентуално сте претърпели оня магически интервал първоначално ѝ, прочут още като фаза на медения месец. В него сътрудникът ви е видимо идеален и нищо друго не ви се коства толкоз значимо или вълнуващо.

Ако към момента четете, евентуално сте осведомени и с тези усеща на неустановеност, които нормално се прокрадват, когато етапа на медения месец стартира да отминава. Когато цялостното самодоволство и непрестанното разголване приключат, може да е елементарно да поставите под въпрос бъдещето на връзката.

Ние се потопихме в дълбочина във етапа на медения месец и ще приказваме за всичко – от това, за какво я имаме, до това какво да вършим, когато тя неизбежно завърши.

Какво е „ фаза на медения месец “?

Фазата на медения месец е ранният стадий на една връзка, когато вълнението ви е засилено и нищо друго не наподобява толкоз значимо, колкото времето, което прекарвате с колегата си. Това е време, когато другият човек не може да сгреши и връзката се усеща недосегаема, като че ли нищо и никой не може да й попречи (поне по този начин наподобява в очите на двойката).

Сякаш и двамата се намирате в вълшебен балон, а останалият свят не се натрапва, тъй като се чувствате толкоз свързани. През този интервал стартирате да фантазирате за взаимното си бъдеще и стомахът ви евентуално е изпълнен с тези пеперуди от началото на играта.

 медения месец

Колко време трае етапа на медения месец?

Всяка двойка и всяко събитие се разграничават прекалено много, с цел да се дефинира „ естествена “ дълготрайност, само че стадият на медения месец може да продължи от първите няколко месеца до първите няколко години.

Това зависи и от времето, което сте прекарали с половинката си. Например, по-вероятно е новостта да отшуми по-рано, в случай че незабавно прекарвате всеки ден дружно, в сравнение с при двойка, която живее от дълго разстояние и се вижда единствено понякога. Това не значи, че любовта е по-малка. Просто става въпрос за времето, което е належащо, с цел да избледнее новостта.

В някои връзки стадият на медения месец може да завърши в миг, който можете да определите тъкмо. Такъв да вземем за пример е огромен спор, който ви кара да осъзнаете някои червени флагове или дефекти, които не сте виждали преди в колегата си. Това обаче са по-скоро изключения, защото нормално приказваме за постепенна смяна, която настава с течение на времето.

Възможно е да започнете да забелязвате дребни неща в колегата си, които ви тормозят и които не сте забелязвали преди, или да осъзнаете, че полагате по-малко старания, с цел да се подготвите за среща. Вероятно ще имате повече несъгласия, в сравнение с при започване на връзката, само че също по този начин ще се научите да поддържате връзка с колегата си.

 медения месец

Можете ли да я удължите?

И по този начин, в случай че продължителността на етапа на медения месец е друга, по какъв начин да се уверим, че връзките ни са по-дълги? Един от многото фактори, които въздействат върху продължителността (на медения месец), е до каква степен прочувствено и душевен здрав е всеки от сътрудниците.

Ако се фокусирате върху това какво можете да извършите, с цел да имате най-здрава и постоянна връзка, и работите върху способността си да поддържате връзка дейно с колегата си, тази фаза може да продължи по-дълго. Така че да, можете да я удължите от време на време.

В случай, че имате потребност от още едно опрощение, с цел да се погрижите за себе си, от време на време продължителността на етапа на медения месец има повече общо с това по какъв начин се чувствате със себе си, в сравнение с с колегата си.

С други думи, колкото по-здрави са връзките ви със самите вас, толкоз по-здрави ще бъдат и връзките ви с колегата. Дайте приоритет на личните си другарства, занимания и грижи за себе си и работете върху ефикасната връзка, с цел да информирате колегата си за потребностите си и да преодолявате различията, без да ги оставяте да се трансфорат в пълноценни кавги.

Все отново краят на етапа на медения месец не е нещо, от което би трябвало да се страхувате, и не значи, че връзката ви към този момент не е вълнуваща. Всъщност това може би е нещо, което би трябвало да отпразнувате.

Помислете за това: Преминали сте през етапа на пеперудите и физическото привличане, а в този момент сте във етапа, в която в действителност можете да изградите мощно другарство и партньорство – пеперудите настрани. Така че етапа на медения месец може да е страхотна, само че с края й не идва и краят на връзката, тъй че не се плашете.

 медения месец

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР