Ако новият главен прокурор не оправдае очакванията и не се

...
Ако новият главен прокурор не оправдае очакванията и не се
Коментари Харесай

Боян Магдалинчев: Обществото иска повече справедливост, а Иван Гешев даде заявка да я постигне


Ако новият основен прокурор не оправдае упованията и не се оправи със своите отговорности, изборът му няма да е верен. Надявам се в разпоредбите да има опция за освобождение от служба на ръководителите на висшите съдилища и основния прокурор. Това съобщи представляващият Висш съдебен съвет Боян Магдалинчев в ефира на БТВ.

„ От страна на правосъдната власт няма кой да излъчи различен претендент, а министъра на правораздаването отхвърли, с цел да не се породят внушения на изпълнителната в правосъдната власт “, добави той.

„ Ако президентът върне процедурата за избор на нов основен прокурор, може само да се прегласува кандидатурата, а не се излъчва нов претендент. Ако събере най-малко 17 гласа, още веднъж се изпраща за утвърждение, само че не се приключва. Няма период за президентския декрет “, посочи Магдалинчев.

Той означи, че до момента не е имало толкоз огромен интерес при тази процедура. „ Едно от значимите условия на обществото е за повече правдивост, а той даде поръчка да я реализира “, сподели още представляващият Висш съдебен съвет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР