Ако новината на правителството за договорения втечнен газ от САЩ

...
Ако новината на правителството за договорения втечнен газ от САЩ
Коментари Харесай

Делян Добрев: Нямаме подробности за договорения газ в САЩ

Ако новината на държавното управление за контрактувания полутечен газ от Съединени американски щати е вярна, е добра вест. Така някогашният енергиен министър от ГЕРБ Делян Добрев разяснява в коридорите на Народното събрание контрактуваните от премиера Кирил Петков в Съединени американски щати доставки на полутечен природен газ към България на цени, под тези на „ Газпром “, които да стартират от месец юни.

“Свикнахме министър председателят Кирил Петков да има много фриволно държание към истината. Нямаме детайлности във връзка с цената, за един танкер ли става въпрос или за 20? На нас ни трябват 20, с цел да задоволим потребностите на България. Ако въпросната ниска цена е за един танкер, то ние не сме създали кой знае какво, а и тази ниска цена какъв брой е ниска? И трансформира ли се във времето, знаем, че формулата с “Газпром” търпи смяна всеки месец”, сподели Добрев.

В оповестената цена включена ли е регазификацията, превозът и тн. Нищо не е ясно до този миг, с изключение на една клетва на премиера Кирил Петков”, уточни още той.

И не изключи опцията контрактуваният газ да е на по-ниска цена от съветския, само че с ангажимента, че е въпрос на чисто търговски договаряния, за който няма задоволително информация към този миг.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР