Ако не сте запознати с тази група, създадена през 1982

...
Ако не сте запознати с тази група, създадена през 1982
Коментари Харесай

Вселената от музикални кошмари на Voivod роди супернова

Ако не сте осведомени с тази група, основана през 1982 година, най-вероятно губи и тя - Voivod очевидно не живеят пищно като огромни рок или метъл звезди. Но с гаранция губите и вие.

40 години след основаването на канадската група (за да е още по-странно - от френската част, в Квебек) в свят, в който всеки копира всекиго, Voivod по незабравим метод не наподобява на никого в бизнеса. Даже на моменти квартетът свири такива неща, че не наподобяват освен на никого, а и на нищо...

Ето това да вземем за пример е най-новият им сингъл:



През годините даже не се намира определение за стила им - през хеви, траш, спийд, към днешна дата се твърди че те съставляват собствен личен тип метъл.

Всъщност Voivod опитват с неравноделни ритми и откачени хармонии - или по-скоро дисхармонии, за които елементарният рок почитател не знае и че съществуват, а в Консерваторията биха получили жлъчна рецесия.

Плод на пандемичната изолираност и стагнацията в турнетата обаче е брилянтният нов Synchro Anarchy. Албумът излезе единствено преди дни - на 11-и. Запалените " ултраси " на шантавата група казат, че той се приближава до именитите Killing Technology или Nothingface от 1980-те.

Voivod надали изкарват милиони, те се самопродуцират и даже барабанисът Мишел Лангвен-Away рисува обложките. Как се финансира потресаващият им тон е тайнственост. Сигурно е, че имат своите гигански фенове като да вземем за пример Дейв Грол, който го обявява наляво и надясно. Или да вземем обстоятелството, че басистът на " Металика " Джейсън Нюстед - да напусне многомилиардната си корпорация и да пристигна да свири в тази група, си бе повече от самопризнание...

Ето това е от годините с Джейсън:



А ето тук може да чуете целия нов албум на тази група, която след 15 студийни " тави " и 4 десетилетия история остава изрично събитие в музиката въобще:



Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР